Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych
Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
przez topix » 2018-02-18, 22:26
Istotność ostatnich minimów widać na załączonym wykresie. Wydaje mi się, że nadal brakuje czegoś do góry, tak żeby bardziej rozsądnie skorektować dotychczasową zwałkę.
Zapraszam do komentowania poniedziałkowych wydarzeń.
zdrówka
Topix
- Załączniki
-
-
topix
-
- Dołączenie: 2010-10-26, 08:03
-
przez argentarius » 2018-02-19, 02:05
Poniżej załączyłem wykres dzienny.
Widzimy te duże spadki w ciągu dwóch ostatnich tygodni a potem co interesujące formowanie się formacji tzw. "Podwójnego powrotu " Dinapolego. Warunkiem uformowania się tej formacji na gwałtowną zwyżkę kursu jest zamkniecie się dziennej świecy powyżej średniej co miało już miejsce i zaznaczyłem to na wykresie (i te zamknięcie musi być poprzedzone gwałtownymi spadkami), potem spadek i zamkniecie się dziennej świecy poniżej średniej co też zaznaczyłem na wykresie oraz ponowne zamkniecie się świecy powyżej tej średniej co jeszcze nie miało miejsca. Czekam aż dzienna świeca zamknie się powyżej średniej Dinapolego, wtedy będzie to sygnał kupna. Aby formacja była ważna, to zamknięcie się świecy powyżej średniej powinno nastąpić w ciągu paru najbliższych dni, może jutro albo pojutrze? Wtedy zgodnie z teorią należy kupować. Na razie czekam bez pozycji.
- Załączniki
-
-
argentarius
-
- Dołączenie: 2016-04-04, 13:51
- Miejscowość: Warszawa
-
przez onichimiuk » 2018-02-19, 09:05
argentarius napisał(a):Poniżej załączyłem wykres dzienny.
Widzimy te duże spadki w ciągu dwóch ostatnich tygodni a potem co interesujące formowanie się formacji tzw. "Podwójnego powrotu " Dinapolego. Warunkiem uformowania się tej formacji na gwałtowną zwyżkę kursu jest zamkniecie się dziennej świecy powyżej średniej co miało już miejsce i zaznaczyłem to na wykresie (i te zamknięcie musi być poprzedzone gwałtownymi spadkami), potem spadek i zamkniecie się dziennej świecy poniżej średniej co też zaznaczyłem na wykresie oraz ponowne zamkniecie się świecy powyżej tej średniej co jeszcze nie miało miejsca. Czekam aż dzienna świeca zamknie się powyżej średniej Dinapolego, wtedy będzie to sygnał kupna. Aby formacja była ważna, to zamknięcie się świecy powyżej średniej powinno nastąpić w ciągu paru najbliższych dni, może jutro albo pojutrze? Wtedy zgodnie z teorią należy kupować. Na razie czekam bez pozycji.
Zmam tę formację, tylko pod nazwą REPO.
-
onichimiuk
-
- Dołączenie: 2014-12-01, 17:31
-
przez jacek2978 » 2018-02-19, 15:51
2370 w zasiegu
-
jacek2978
-
- Dołączenie: 2016-06-01, 20:00
- Miejscowość: lódzkie
-
przez zargo » 2018-02-19, 16:53
Standardowo jedziemy w korelacji z SP500 i DAX.
SP500.FUT w poblizu wsparcia 2722. Jesli sie odbije, to na DT dzis mozemy jeszcze ruszyc w gore.
-
zargo
-
- Dołączenie: 2018-01-24, 23:52
-
przez ryztyz » 2018-02-19, 17:29
zargo napisał(a):Standardowo jedziemy w korelacji z SP500 i DAX.
SP500.FUT w poblizu wsparcia 2722. Jesli sie odbije, to na DT dzis mozemy jeszcze ruszyc w gore.
Ja zakladam caly tydzien bedzie wzrostowy. Tak jak pisal topix brakuje czegos up. Minimum to zamkniecie luki ale caly czas sadze ze dojdziemy 2540 a potem sie zobaczy...wyzej bedzie trudno ale nie jest to niemozliwe
-
ryztyz
-
- Dołączenie: 2012-08-19, 12:14
-
Powróć do Komentarz po sesji
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości