Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
zargo napisał(a):Rynki bazowe nie stwarzają dobrego nastroju:
- za oceanem SP500.FUT cały czas w pobliżu wsparcia 2725 - w nocy był już raz test, aktualnie kurs zmierza ponownie do przetestowania tego poziomu,
- DAX również nie napawa zbytnim optymizmem, konsoliduje się w strefie kanału 12250 - 12550, choć aktualnie w przeciwieństwie do SP500 "próbuje" obrać kierunek północny.
Zatem nasz rynek nie ma dobrego otoczenia na ruch w górę, raczej wyczekuje niezdecydowany na to jak rozwinie sytuacja na bazowych.
ryztyz napisał(a):sądzę, że u Nas będzie próba wyprzedzenia kolejnego ruchu na zachodzie-czyli zaczną rosnąć wcześniej niż zachód-wszyscy będziemy zdziwieni co się dzieje-dlaczego rośnie. A po dniu ,dwóch ruszy zachód w górę (ileż to już razy tak było zarówno przy wzrostach jak i spadkach)
zargo napisał(a):No i bazowe pokazały jaki kierunek jest aktualnie obierany
https://stooq.pl/n/pic/?f=globtrex/6936.png
Skipper napisał(a):Wcześniej pisałem coś o sprawdzalności scenariuszy z globtrex , byłbym wdzięczny gdybyś jednak mógł nie zamieszczać tego samozwańczego analityka od siedmiu boleści .
zargo napisał(a):Skipper napisał(a):Wcześniej pisałem coś o sprawdzalności scenariuszy z globtrex , byłbym wdzięczny gdybyś jednak mógł nie zamieszczać tego samozwańczego analityka od siedmiu boleści .
Skipper, proponuję abyś wyluzowałzargo napisał(a):Przyznaję - pisałeś, ale wydaje się że aktualny scenariusz - przynajmniej w perspektywie kilkudniowej - niestety ma duże szanse się ziścić. Chyba w ostateczności nie ważne jest, kto jest jego autorem, ale ważniejsze to, na co wskazuje aktualne zachowanie rynku. Po drugie - wklejając gotowy wykres, zaoszczędziłem sporo czasu...
ryztyz napisał(a):sygnały są jasne i czytelne
Skipper napisał(a):...Zrozum że samemu trzeba dojść do pewnych wniosków . Jak chcesz osiągnąć sukces na FW20 to musisz samodzielnie myśleć .
Skipper napisał(a):zargo napisał(a):Skipper napisał(a):Wcześniej pisałem coś o sprawdzalności scenariuszy z globtrex , byłbym wdzięczny gdybyś jednak mógł nie zamieszczać tego samozwańczego analityka od siedmiu boleści .
Skipper, proponuję abyś wyluzowałzargo napisał(a):Przyznaję - pisałeś, ale wydaje się że aktualny scenariusz - przynajmniej w perspektywie kilkudniowej - niestety ma duże szanse się ziścić. Chyba w ostateczności nie ważne jest, kto jest jego autorem, ale ważniejsze to, na co wskazuje aktualne zachowanie rynku. Po drugie - wklejając gotowy wykres, zaoszczędziłem sporo czasu...
Nikt tego idioty na tym forum nie potrzebuje , jego analizy są nic nie warte . Zrozum że samemu trzeba dojść do pewnych wniosków . Jak chcesz osiągnąć sukces na FW20 to musisz samodzielnie myśleć .
zargo napisał(a):Aktualnie SP500.FUT opiera się wsparciu 2710-2715 wyrysowanym przez lokalne szczyty w dn. 15.02...
zargo napisał(a):DAX na linii trendu krótkoterminowego wzrostowego zapoczątkowanego odbiciem piątkowym po zakończeniu naszej giełdy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości