Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Łukasz Jańczak, analityk Ipopema Securities, jest zdania, że za spadkami wśród największych spółek mogą stać ruchy zagranicznych funduszy, które zaczynają dostosowywać swoje portfele do wrześniowego przekwalifikowania GPW z grupy rynków wschodzących do rozwiniętych. FTSE Russell, dostawca indeksów należący do grupy London Stock Exchange, pod koniec września 2017 roku przeniósł Polskę z grona rynków wschodzących do grupy rynków rozwiniętych. Nowy status Polski jako rynku rozwiniętego wejdzie w życie od 24 września.
Skipper napisał(a):wykres mi mówi że wracamy w okolice 2300 a wywalanie spowodowane zmianą na FTSE to okazja inwestycyjna.
L od otwarcia .
prezes102 napisał(a):Poranne wzrosty to podpucha. Zobaczymy jeszcze dziś ostre spadki poniżej 2 200, tylko Janki jeszcze śpią... Cierpliwość jest cnotą. tykanie L w takim trendzie to głupota!
zargo napisał(a):LOP dzis spada, zatem nie otwieraja kolejnych S, a raczej zamykają
ryztyz napisał(a):zargo napisał(a):LOP dzis spada, zatem nie otwieraja kolejnych S, a raczej zamykają
Interpretacja Lop jest trudna i zawsze dwukierunkowa
Ja raczej bym powiedzial ze powoli zaczyna sie przesiadka na nowa serie
lawok napisał(a):Cześć, czasami warto w walce o punkty intraday zerknąć na szeroką perspektywę. W 2015 roku popełniłem taki rysuneczek.
download/file.php?id=14116&mode=view
Dziś zaktualizowane wygląda to tak.
Warto pamiętać, kiedy roztacza się wizje 1700 lub 1410 czy tam jeszcze niżej:-)
Pozdro
L.
lawok napisał(a):Cześć, czasami warto w walce o punkty intraday zerknąć na szeroką perspektywę. W 2015 roku popełniłem taki rysuneczek.
download/file.php?id=14116&mode=view
Dziś zaktualizowane wygląda to tak.
Warto pamiętać, kiedy roztacza się wizje 1700 lub 1410 czy tam jeszcze niżej:-)
Pozdro
L.
prezes102 napisał(a):Poranne wzrosty to podpucha. Zobaczymy jeszcze dziś ostre spadki poniżej 2 200, tylko Janki jeszcze śpią... Cierpliwość jest cnotą. tykanie L w takim trendzie to głupota!
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości