Od trzech sesji konsolidacja przy maksimach - dobry znak - wyjście na nowe maksima sprowokuje mnie do zwiększenia pozycji.
Może jutro doważanie lotosu? Fundamenty są (ropa, fuzja, niskie długi, spore zyski). Dziś na orlenie 140 mln obrotu, na lotosie 26,5 mln. W normalnych warunkach stosunek obrotów lts : pkn = 1 : 3,5-4. Jak wiadomo duży kapitał wchodzi najpierw w najpłynniejsze aktywa. Pkn w cenach zamknięcia nowe maksima.
Myślę, że w przeciągu 4-8 tygodni będę realizować zysk na lotosie. To co mam na tapecie:
Kghm. Po tak długiej konsolidacji ruch będzie duży i gwałtowny. Po opuszczeniu dołem bądź górą zajmę właściwą pozycję na 4-6 tygodni.
W interwale tygodniowym widać ponadto zgrupowanie średnich 50 i 200 sesji na górnej półce obecnej konsolidacji.
Pgnig. Jeżeli wyjdzie ponad 7 zł zajmę średniej wielkości pozycję z horyzontem 10-15 miesięcy.
Mwig, czekam na wyjście z kanału spadkowego - kupię wtedy trochę kontraktów na 6-10 miesięcy.
Wig20 nadal według mnie jest w konsolidacji przed wzrostami. Jeżeli będzie rosnąć kupię kontrakty tak na 15-25 miesięcy.