"przypadkiem" zbiega się z zasięgiem formacji RGR ( ca. 300pkt w20 )
2082 - 300 = 1782 - gdyby rynek zrealizował formację w całości , czego oczywiście z góry założyć nie można , ale warto mieć w pamięci.
challengeFW
Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
ryztyz napisał(a):jak dla mnie taki rgr jest narysowany błędnie (ad challenge fw) - predzej wchodzi tu w gra korekta abcde
z załżenia RGR nie jest formacja kontynuacji,a w tym przypadku tak jest umeijscowiony'
do tego brak podstawy z lewej strony wykresu
ryztyz napisał(a):z załżenia RGR nie jest formacja kontynuacji
ryztyz napisał(a):do tego brak podstawy z lewej strony wykresu
challengeFW napisał(a):ryztyz napisał(a):z załżenia RGR nie jest formacja kontynuacji
widać że chyba masz mały staż rynkowy gdyż formacja RGR jest idealną formacją kontynuacji ( nie tylko odwrócenia ) tam samo jak idealną formacją kontynuacji/odwrócenia jest formacja oRGRryztyz napisał(a):do tego brak podstawy z lewej strony wykresu
idealne formacje możesz znaleźć tylko w książkach ... choć na rynku czasem też się zdarzają - natomiast wskazanej formacji niczego nie brakuje - poza wybiciem samej formacji , czyli linii szyi. Kto normalny będzie czekał na spadek kolejne 300pkt zanim wejdzie w pozycję ? Wchodzi się na Ramieniu - blisko jest wówczas STOP LOSS
challengeFW
ryztyz napisał(a):zatem pytanie jak masz ORGR to jak odroznic czy to jest akurat formacja kontynuacji czy odwrócenia?
Skipper napisał(a):Test 200 i 50% fibo na 2245-2250 wydaje się nieunikniony
ryztyz napisał(a):Skipper napisał(a):Test 200 i 50% fibo na 2245-2250 wydaje się nieunikniony
Byc moze
Ja tymczasem L2263
Skipper napisał(a):ryztyz napisał(a):Skipper napisał(a):Test 200 i 50% fibo na 2245-2250 wydaje się nieunikniony
Byc moze
Ja tymczasem L2263
po co ten pośpiech. ?
Skipper napisał(a):Powiedzmy że wsparcie ocalało L 2250
Major napisał(a):Podaję najbardziej prawdopodobne scenariusze przebiegu sesji SP500 w poniedziałek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości