Białek // w najbliższych tygodniach szczęścia na WIG-u 20 poszukiwać po krótkiej stronie (uzyskana na ich podstawie projekcja wartości indeksy spada od przyszłego wtorku z poziomu 2339,3 pkt. do 2133,8 pkt. pod koniec września). ,,
jeszcze jedna z analiz Białka ,,od dołka WIG-u ze stycznia 2016 minęło już 41 miesięcy, a najdłuższy cykl hossa-bessa na GPW trwał 45 miesięcy, więc do października ciągle się może wydarzyć coś co ceny naszych akcji jest raz przygnie do dołu (jakiś mały Chinageddon, amerykański odwet na Iranie za ostatnie zestrzelenie drona itp.), ale zachowanie cen akcji i walut Tajlandii sugeruje, że obecne warunki finansowe na świecie zaczynają powoli sprzyjać przynajmniej niektórym rynkom wschodzącym
To oznacza że zaczyna się proces wywalania papieru po najwyzszej cenie przy podnoszeniu rekomendacji Stara zagrywka dla naiwnych i zapewne stanie się identycznie jak z jsw spadnie CD do 60 w dłuższym terminie
Szumne zapowiedzi politykow daja wecej paliwa niz dzialania Fed czy bankow centralnych. Wystarczy kilka ogolnych uwag, kilka wypowiedzi bez konkretow by algorytmy oszlaly...hmmm Dobrze mozna sprzedac wyzej
Sygnał na dziś to sprzedaż po 2320, tylko zamknięcie pozycji. Aktualna pozycja: długa po 2303. Wynik od 07-02-2019 bez uwzględnienia prowizji to: strata 40 punktów.
Od jutra przerwa w dostarczaniu sygnałów. W ciągu kilku dni nastąpi zmiana systemu na inny, ponoć lepszy.
Jutro jest zaćmienie słońca oraz nów Ja myślę że będzie jakiś mocny kierunkowy ruch. Jeśli nasz banan zamknie się w okolicach szczytów dzisiejszego dnia no to wtedy myślę że będzie góra. Ale patrząc po tym co się dzieje to myślę że jednak spadniemy. Wziąłem Eski po 2320. Mocno mi śmignęła Gula przy 2330 ale przytrzymałem i wygląda na to że zarobię
nowicjusz napisał(a):Ciekawy jestem czy domkniemy dzisiaj lukę :)
Bardzo mozliwe...oporow lukami sie nie lamie...to samo Dax. Tym bardziej ze fala wzrostow jest zbudowana w mojej ocenie na czyms bardzo kruchym Moglismy miec dzisiaj doczynienia z zakonczeniem korekty wzrostowej ...ZZ