Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
irtek62 napisał(a):seven uwierze jak zobaczę..na sp500 mamy impuls co pokazałem na rys. i teraz mozliwe ze zrobia korekte wie c nie takie hola ho ze juz wqalimy do góry bo gdzie korekta tego impulsu ???? na dzis nie widać aby była korekta wiec imo hura optymizma jest wskazany....co do ppk to tylko durnie teraz brali by akcje kiedy wiadomo że uc zestnuicy rynku na to licza ze bedą musieli kupować od nich papierki...niech sie zagortują i jak zobaczą że nic z ich spekulacji nie wyszło zaczną sie wywalać i na to bym osobiście czekał..problem w tym ze nie posiadam takiej gotówki aby tak zagrać..
irtek62 napisał(a):seven uwierze jak zobaczę..na sp500 mamy impuls co pokazałem na rys. i teraz mozliwe ze zrobia korekte wie c nie takie hola ho ze juz wqalimy do góry bo gdzie korekta tego impulsu ???? na dzis nie widać aby była korekta wiec imo hura optymizma jest wskazany....co do ppk to tylko durnie teraz brali by akcje kiedy wiadomo że uc zestnuicy rynku na to licza ze bedą musieli kupować od nich papierki...niech sie zagortują i jak zobaczą że nic z ich spekulacji nie wyszło zaczną sie wywalać i na to bym osobiście czekał..problem w tym ze nie posiadam takiej gotówki aby tak zagrać..
LeM napisał(a):irtek62 napisał(a):seven uwierze jak zobaczę..na sp500 mamy impuls co pokazałem na rys. i teraz mozliwe ze zrobia korekte wie c nie takie hola ho ze juz wqalimy do góry bo gdzie korekta tego impulsu ???? na dzis nie widać aby była korekta wiec imo hura optymizma jest wskazany....co do ppk to tylko durnie teraz brali by akcje kiedy wiadomo że uc zestnuicy rynku na to licza ze bedą musieli kupować od nich papierki...niech sie zagortują i jak zobaczą że nic z ich spekulacji nie wyszło zaczną sie wywalać i na to bym osobiście czekał..problem w tym ze nie posiadam takiej gotówki aby tak zagrać..
Na SP500 nie ma impulsu. Na wykresie, który pokazałeś zignorowana jest, nie wiedzieć czemu, korekta z marca b.r., która jest tego samego stopnia co dwójka, natomiast korekta wyższego rzędu jest oznaczona jako czwórka. Czwórki mogą być dłuższe od dwójek, ale wtedy gdy są tworzone przez układy złożone, bądź trójkąty. W tym przypadku jest to prosty Zigzag, więc powinien być oznaczony wyższym stopniem niż korekta 2.
jacek2978 napisał(a):zdecydowanie S na banana
sniffer napisał(a):2019-10-01, 23:21
Przytoczone powyżej założenia zrealizowały się w 100% , po zaliczeniu zasięgu 2154/2 nastąpiło korekcyjne odbicie na zakończenie M/Q i rozliczenie premii zarządzających - window dressing.
Obecnie wiodącym kierunkiem jest oczywiście południe
irtek62 napisał(a):LeM napisał(a):irtek62 napisał(a):seven uwierze jak zobaczę..na sp500 mamy impuls co pokazałem na rys. i teraz mozliwe ze zrobia korekte wie c nie takie hola ho ze juz wqalimy do góry bo gdzie korekta tego impulsu ???? na dzis nie widać aby była korekta wiec imo hura optymizma jest wskazany....co do ppk to tylko durnie teraz brali by akcje kiedy wiadomo że uc zestnuicy rynku na to licza ze bedą musieli kupować od nich papierki...niech sie zagortują i jak zobaczą że nic z ich spekulacji nie wyszło zaczną sie wywalać i na to bym osobiście czekał..problem w tym ze nie posiadam takiej gotówki aby tak zagrać..
Na SP500 nie ma impulsu. Na wykresie, który pokazałeś zignorowana jest, nie wiedzieć czemu, korekta z marca b.r., która jest tego samego stopnia co dwójka, natomiast korekta wyższego rzędu jest oznaczona jako czwórka. Czwórki mogą być dłuższe od dwójek, ale wtedy gdy są tworzone przez układy złożone, bądź trójkąty. W tym przypadku jest to prosty Zigzag, więc powinien być oznaczony wyższym stopniem niż korekta 2.
Lem bardzo mi miło że napisałeś bo od mistrza takie uwagi sa cennejsze niz niejedna próba oznaczeń fal...patrząc teraz oznaczyłbym inaczej ale tylko do pewnego momentu...ponizej rys.uwzgledniający wpis....jeżeli dobrze zrozumiałem
sniffer napisał(a):Trzeba mieć naprawdę duże poczucie "humoru" aby oznaczać wykres waloru w historycznych minimach jako ABC :
https://stooq.pl/mol/?id=6519
Brawo TEN Pan
7777777777777 napisał(a):Jak będziemy dłużej zbierać siły na atak 2152 to szansę na przełamanie będą rosły rozmowy USA Chiny zapalnikiem
rubik napisał(a):sniffer napisał(a):Trzeba mieć naprawdę duże poczucie "humoru" aby oznaczać wykres waloru w historycznych minimach jako ABC :
https://stooq.pl/mol/?id=6519
Brawo TEN Pan
Wystarczy przeczytać dwa akapity tekstu, żeby zauważyć, że ów pan zwracał uwagę na równość fal a nie sugerował, że jest to korekta abc. Błędnie zaznaczył literki, to nic takiego...
rubik napisał(a): Błędnie zaznaczył literki, to nic takiego...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości