SZKOLENIE dla www.ifutures.pl

Analiza techniczna futures WGPW

Moderatorzy: olaf, krezus, LeM, queba, thejvit, leos, frodo

SZKOLENIE dla www.ifutures.pl

Postprzez queba » 2007-11-14, 11:28

Witam.
Powstała inicjatywa zrobienia płatnego szkolenia dla forumowiczów www.ifutures.pl.
Jest możliwość dobrania interesujących tematów oraz ciekawych wykładowców.
Jeśli jest ktoś zainteresowany, proszę o wpisywanie się pod wątkiem.
Proszę podać interesujący temat szkolenia.
Jeśli są jakieś dodatkowe pytania, proszę kierować się do

carosa czy MG na #futures

osobiście wpisuję się na geometrię rynku.
Ostatnio edytowany przez queba, 2007-11-14, 12:29, edytowano w sumie 1 raz
queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Re: SZKOLENIE dla www.ifutures.pl

Postprzez olab » 2007-11-14, 17:52

queba napisał(a):Witam.
Proszę podać interesujący temat szkolenia.

psychologia rynku

pozdro
olab
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez radek » 2007-11-14, 19:58

zarządzanie wielkością pozycji, realizacja zysku

pozdrawiam

radek
radek

Dołączenie: 2006-07-19, 21:08
Miejscowość: Warszawa

Postprzez bono » 2007-11-14, 20:27

Kazde dotyczace rynku najchetniej jednak rynek akcji i opcji.
Awatar użytkownika
bono

Postprzez krezus » 2007-11-14, 22:35

ja chetnie przybede na jakikolwiek temat bardziej pod katem towarzyskim, bardz prosze o odpowiednio wczesniejsze info o terminie:)))))))))))))))))))
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez queba » 2007-11-14, 22:59

Fajna inicjatywa szkolenia,
wpisuje sie na geometrie rynku
pzdr
Krzys

wklejam tutaj bo dostałem na PW :)

chętnie wybiorę się także na psychologię rynku. Mam tylko taką nadzieję, że to szkolenie nie będzie powielaniem ogólnie dostępnych książek.
queba

Miejscowość: Poznań

Postprzez LeM » 2007-11-14, 23:12

a kto będzie szkolił? jak to ma wyglądać? kupimy grupą jakieś szkolenia u jakichś znawców tematu czy własnym sumptem?
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez caros » 2007-11-15, 09:13

witam. piszcie jakie tematy was interesuja i czy macie jakies propozycje do prwadzacego takie szkolenie. ja postaram sie to zorganizowac. chcialbym tez zebyscie pisali bardziej sprecyzowane tematy, bo zakres wiedzy jak np. pisal bono wszystko co dotyczy akcji, jest tak duzy ze przez miesiac mozna o tym mowic non stop. wiec piszcie prosze o bardzo konkretnych zagadnieniach. ja postaram sie zorganizowac takie szkolenie nie tylko w formie wykladu ( bo tyle to mozmey sobie poczytac w ksiazkach ) ale bede klad nacisk zeby zrobic to w formie praktycznej. jesli chodzi np. o kontrakty, to np. budowa jakiegos systemu i pare godzin praktyki w realu przez prowadzacego.
ogolnie to chcialme powiedziec ze czytam wasze posty i jak juz sie dogadamy co byloby najlepsze na pierwszy rzut to zabieram sie do roboty i organizuje to, przedstawiam wam plan i koszta i jedziemy z tematem. pozro

ps. mysle ze bardzo ciekawe szkolenie moglbym zorganizowac z panem Jackiem Maliszewskim dotyczacym rynku opcji. opcje jako forma zabezpieczenia pozycji kontrakow. mowie wam naprawde ciekawy temat. postaral bym sie zorganizowac to w wiekszej czesci jako praktyczne szkolenie niz teoria itd. piszcze wasze propozycje
caros

Dołączenie: 2006-06-25, 22:51
Miejscowość: Kościerzyna

Postprzez bono » 2007-11-15, 10:33

Juz sie poprawiam jesli chodzi o rynek akcji to mialem na mysli wycena spolek wg analizy porownawczej, dcf lub wskaznikowej. Jesli chodzi o opcje to strategie ale fakt faktem ze praktyk bylby tu mile widziany bo strategie w ksiazkach to jedno a dziurawy rynek na ktorym nie mozna nawet prostego stelarza postawic to drugie.
Awatar użytkownika
bono

Postprzez caros » 2007-11-15, 11:37

jesli chodzi o opcje to ten temat moge rozkrecic bardzo dobrze. szczegolnie Maliszewski jest ciekawym prowadzoncym i pokazuje praktycznie jak to wyglada, do tego zrobilbym przyklad na rachunku w czasie realnym wiec mysle ze takie szkolenie byloby super i wnioslo wiele dobrego. chce tez zauwyazyc ze do poki sam nie mialem stycznosci z takim szkoleniem prowadzonym przez Maliszewskiego to naprawde rynek opcji wogole mnie nie interesowal, ale potem zmienilem zdanie. tym bardziej ze mozna zastosowac opcje jako zlecenie stop-loss dla kontraktow i naprawde bardzo duzo mozliwosci jest :) wczesniej jak jakies 2 lata temu pytalem sie na czacie o opcje to nikt o nich nic nei wiedzial oprocz tego ze sa malo plynne i nie warto wogole podejmowac tego tematu, a tym czasem to super sprawa!
caros

Dołączenie: 2006-06-25, 22:51
Miejscowość: Kościerzyna

Postprzez krezus » 2007-11-26, 23:08

''Swiece japonskie- czy wiernie oddaja psychologie rynku?''
Imo gdy ktos dokladnie czyta te wykresy to psychologia jest w nich.
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez Gent » 2007-11-27, 01:52

Chętnie bym się wybrał na szkolenie z elliota, geometrii rynku, może psychologii, z różnych technik gry PA i takie tam.
A kto miałby poprowadzić? Może ktoś od nas nie chcę pokazywać palcami na Lucka, Lema czy innych więc tego nie zrobię ;) Ale naprawdę odwalają świetną robotę i możnaby się od nich wiele nauczyć jeśliby tylko się tego podjęli.
Gent

Dołączenie: 2007-08-14, 00:32

Postprzez LeM » 2007-11-28, 02:36

Szczerze mówiąc to jestem chyba za krótki żeby szkolić innych. Widzę to po swoich błędach. Zwłaszcza jeżeli chodzi o detale w szczególności złożone korekty. Poza tym pracuje zawodowo i ciężko byłoby mi się przygotować do takiego szkolenia. Elliot to na prawdę temat złożony i trudny więc nie chcąc traktować sprawy "po łebkach" trzeba na to przeznaczyć przynajmniej 2 dni moim zdaniem i omówić minimum 3 obszary - impulsy, korekty i zasięgi fal w impulsach i korektach. Nie wiem. Może w czasie urlopu? Jakoś latem?
Poza tym jest jeszcze jeden magik od fal, niejaki Klus, z którym kontakt ma Olab. Może jego namówić? Sam chętnie skonfrontowałbym swoją wiedzę z jego doświadczeniami.
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez skippy » 2007-12-14, 01:22

psychologia rynku
"Pokusa nadużycia ma miejsce, kiedy ktoś bierze od ciebie pieniądze i nie jest za nie odpowiedzialny." G.Gekko ;)
Awatar użytkownika
skippy

Dołączenie: 2006-08-30, 16:28
Miejscowość: Warszawa

Powróć do Analiza techniczna futures

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości