po 21.09.2006

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

po 21.09.2006

Postprzez krezus » 2006-09-21, 22:04

Witam ,pisze z perspektywy misia
Obowiazyje pozycja s a dzisiejsza sesja tylko poprawi?a pozycje misia
wsparcia na poziomie 2940 i 2860 na wykresie fw20 60 intra, bedace jednoczesnie 38 i 50% fibem.......podobnie na wykresie day swiecowym....nieco nizej na zalaczonym wykresie liniowym....sam opieram sie na swiecach
wg mnie jutro przeskoczymy 2940 na open i osiagniemy przynajmniej 2860....do tego poziomu trzyma ski....tam zadecyduje co dalej.......pomoze slaba sesja w usa i polityka.....wysoki poziom lop powinien sam nakrecic spadki.....+ kosze minus....szybki zysk dla arbnitrow w kilka dni
zagrozenia dla spadkow to min. surowce glownie miedz i kghm.....mozliowsc odreagowania w gore
przypominam ze na wykresie 3 linii obowiazuje pozycja ll i dopiero closet ponizej 2900 da sygnal s, ale to wskazowka srednioterminowa
udanych transakcji
Załączniki
fw 20 day.png
fw20 linia.png
fw20 intra.png
Ostatnio edytowany przez krezus 2006-09-21, 22:18, edytowano w sumie 2 razy
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

kghm

Postprzez krezus » 2006-09-21, 22:57

od razu sam sie skomentuje jesli chodzi o kghm to spadki moze powstrzymac zaznaczona na wykresie luka wzrostowa ....bardzo wazna....do tego miedz..
ropa osiagnela dolna wstege bollingera wiec moze odreagowac w gore
moze ktos napisze analizke naszego blue chipa- ja niestey nie mam tyle czasu- wykres moze dac zarobic sporo szcegolnie na fkgh
Załączniki
kghm luka.png
Ostatnio edytowany przez krezus, 2006-09-21, 23:02, edytowano w sumie 1 raz
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez olab » 2006-09-22, 07:56

Witaj Krezus. Mi?o, ?e siŕ nie zrazi?e i ci?gniesz te forum. Ja sytuacjŕ widzŕ tak: Wig20line . Wczorajszy spadek nieco rozjaÂni? sytuacjŕ. Zejscie poni?ej do?ka z 11.09 sugeruje, ?e robimy "pi?tkŕ", ktˇra powinna byc "trˇjk?" w C. Do tej pory robiliÂmy same trˇjki, co pokazuje, ?e ca?a boczna konsolidacja jest korekt?. Je?eli za?o?enie jest w?aÂciwe, to z rˇwnoŠi fal a i c wynika, ?e mo?emy zejŠ do zniesienia 61,8%. Wczorajsza sesja byŠ mo?e wyjaÂnia rˇwnie?, ?e z dwˇch rozwa?anych przez nas wariantˇw dotycz?cych Ârodowych pakietˇw na fixingu, w?aÂciwym jest, ze by?o to "przekazanie" akcji przez zagranicŕ polskim fundom, po zamieszaniu na Wŕgrzech i obaw? przed replayem w Polsce. Pogoszenie nastrojˇw powinni wykorzystaŠ arbitra?yÂci, maj?cy w tej sytuacji okazjŕ do wyjÂcia z rynku. Natomiast zagadk? jest czy fundy bŕd? broniŠ rynku na koniec miesi?ca. "Odpuszczenie" rynku grozi fal? umorze˝ jednostek w X. Je?eli mia?bym zgadywaŠ to uwa?am, ze bŕd? broniŠ, a czas poka?e. Krˇtkoterminowo (intra) fala 3 jest ju? "dziewi?tk?" Fw20intra2, co mo?na traktowaŠ jako wyd?u?on? "pi?tkŕ", co warto mieŠ na uwadze jako "wariant awaryjny", gdyby okaza?o siŕ, ?e po spadku na poczatku sesji, rynek roÂnie , formuj?c "czwˇrkŕ" (tzn. falŕ 4). POzdrawiam.
Ostatnio edytowany przez olab 2006-09-22, 13:40, edytowano w sumie 3 razy
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez ADAM » 2006-09-22, 08:00

Rzeczywiscie dominuje S, po przewaleniu linii trendu 20.09 poziom 2985 (warto podkreslic jak bardzo zwracal uwage na to nasz Mariusz za co mu chwala), wczoraj nastapil idealny powort do tej linii z poziomu 2940 a poniewaz to linia wzrostowa wiec wczoraj byla na ok 2997. natomiast "na dole" wsparcie widzialbym ciut wyzej ok 2880 - linia day 17.07 i 28.08. Pozdrawiam.
ADAM

Dołączenie: 2006-06-26, 13:13

Postprzez Xinnie » 2006-09-22, 08:12

A ja doda?bym jeszcze kryzys polityczny. Mo?e nie wygl?da on na pierwszy rzut oka bardzo gro?nie, bo Lepper poza rz?dem to dobra wiadomoŠ, ale nasze problemy nak?adaj? siŕ na kryzys Wŕgierski. Mo?e to spowodowaŠ ucieczkŕ zagranicy z naszego regionu.
Xinnie

Dołączenie: 2006-08-26, 17:46

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości