Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Ole napisał(a):Wig 20 od 2 sesji odbija się od bardzo mocnego wsparcia, od którego już 3 razy odchodził w górę od 200 do 300 pkt. (na kontrakcie 2 razy po 250 i 350 pkt). Jeżeli gruby chciał ściągnąć rynek do tego wsparcia to właśnie to zrobił. Dolne cienie na świecach dziennych potwierdzają zbieranie akcji.
Rynek doszedł też do wewnętrznej linii trendu i zrobił zasięg z rgr-a (że o zniesieniu nie wspomnę).
To wygląda na odpał, choć po początkowym wzroście możliwy jest retest dołka (co by dało oczekiwaną 4 i 5).
Na wykresie godzinowym mam po sesji sygnał kupna.
Na temat falek jednak się nie wypowiadam, bo mi się od kilku sesji przestały zgadzać z dotychczasową ich wizją. Liczyłem na słabsze odbicie jako falę 4 lub silniejsze jako B. Być może falka 4 była bardzo słaba i teraz dopiero będzie B (potem powinny być dalsze spadki). Albo będzie coś zupełnie innego, bo jak wiadomo falki zawsze zaczynają się zgadzać po pewnym czasie.
ryztyz napisał(a):Na usd pln rusza duza fala .. 3...bedzie sie dzialo
2300 raczej nie dadzą radygracz07 napisał(a):2100 dziś?
andy napisał(a):osiągnięty minimalny zasięg z orgr,
rubik napisał(a):andy napisał(a):osiągnięty minimalny zasięg z orgr,
przeciez jeszcze do szyi nie doszliśmy nawet ;)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości