przez Ole » 2008-04-02, 01:48
Z calym szacunkiem yussuf83, ale Twoja kolejna analiza jest rownie wnikliwa jak poprzednia...
Po co tak kombinujesz? Jak rynek pokaze, ze trzeba zamykac L, to zamkniesz.
Dobrze jest widziec rynek, a nie swoje mysli na temat rynku. Wazne, zebys mial jakies swoje wskazniki, moze cos jeszcze co pozwoli Ci w odpowiednim momencie podjac wlasciwa decyzje. I wtedy rynek Ci powie co masz robic i kiedy masz to zrobic. Bez niepotrzebnych hipotez na wyrost.
Ja trzymam L dopoki rynek mi nie powie, ze mam je zamknac. Wiem jaki sygnalom mam ufac (tzn. mam sie im podporzadkowac niezaleznie od moich subiektywnych pogladow). Potem bede patrzyl jaki bedzie kolejny sygnal.
Ale prawda jest tez, ze do rozwiazan naprawde wlasnych i prostych dochodzi sie czasem przez dlugie lata (w moim wypadku tak bylo).
Wiem z obecnosci na tym forum i na chacie w czasie sesji, ze kilka osob, ktore tu pisza ma swoje sprawdzone metody gry. Oni nigdy tak o sobie nie napisza, ale ja wiem, ze to gracze na bardzo wysokim poziomie. Nigdy nie lapia dolkow i gorek, nie wstydza sie napisac o swoich wczesniejszych wtopach, staraja sie pomoc innym, nie zazdroszcza, potrafia szczerze pogratulowac, doceniaja prace kolegow.
Zwyciezyli rynek poniewaz mu sie poddali. Ugieli sie przed nim, by go zwyciezyc. A wiedzy, ktora maja juz nikt nigdy im nie odbierze. To jak z jazda na rowerze. Jak ktos sie nauczy jezdzic, to juz bedzie jezdzil zawsze.
Pozdrawiam nocną porą
Ole