przez skippy » 2008-04-06, 15:41
Nie wiem, czy akurat ten fix był bardzo dziwny; ostatnio bywały o wiele nardziej kuriozalne.
Wg mnie wybicie w końcówce piątkowej sesji i zamknięcie (co prawda nie oczekiwałem, że dadzą aż tyle) było sygnalizowane bardzo silnym wsparciem na danych godzinowych.
W dodatku nasz FW praktycznie całą sesję ignorował szarże w dół na indeksach światowych i walutach.
Takie było ogólne moje wrażenie - chcieli trzymać wysoko do końca.
Przy okazji zwróćcie uwagę, jak istotne było przecięcie dwóch kresek (w kółeczku), co sygnalizowaliśmy na czacie wcześniej, zanim nastapiło.
I jeszcze jedna uwaga:
na godzinowych od 11:00 2 kwietnia wyrysował się ORGR, juz dosyć mocno zrealizowany.
Wiem, że ORGR na maksach i RGR na minimach to dyskusyjna sprawa, także z teorii dodawania poszczegółnych składowych przebiegu, ale takie zjawisko 'nagłej' negacji całego fragmentu struktury czasem, jak zauważyłem, wystepuje.
Przykład na fragmencie w20 - w okolicy 22 XI spodziewany był dołek, a fragment wykresu jest jakby 'odcięty' i 'przekręcony'. Nie wiem na ile jasno to piszę, ciężko mi znaleźć fachowe określenia co do tego mojego wymysłu.
Więc idąc tym tropem, wspomniany ORGR jest negacją RGR, którego co poniektórzy się spodziewali - z zasięgiem około 3150. Wyszedł, ale w 'mirrorze':)
- Załączniki
-
- fw60.png (9.48 KiB) Obejrzany 2176 razy
-
- negat.png (7.86 KiB) Obejrzany 2176 razy
Ostatnio edytowany przez
skippy 2008-04-06, 17:33, edytowano w sumie 2 razy
"Pokusa nadużycia ma miejsce, kiedy ktoś bierze od ciebie pieniądze i nie jest za nie odpowiedzialny." G.Gekko ;)