Dom Development idzie na GPW

Analiza fundamentalna spółek notowanych na WGPW

Moderator: bono

Dom Development idzie na GPW

Postprzez azirafal » 2006-10-10, 12:30

Panowie to konkurencja mojej firmy. Jedyne co moge powiedzieŠ to ze to gigant developerki mieszkaniowej pod wzglŕdem jakoÂci zarz?dzania organizacj?, wyniki finansowe ma i bŕdzie mia? przednie. Styl zarz?dzania jak w spˇ?ce z kapita?em zagranicznym (w?aÂciwie to tylko mniej wiecej wiadomo kto jest w?aÂcicielem). MyÂle ?e spˇ?ka zrobi furorŕ. Fundusze co czujŕ siŕ pal? do objŕcia emisji, gdyz du?ych w tym roku wiele nie by?o. A? ?al chwaliŠ dobrze zorganizowan? konkurencjŕ. Spˇ?ka ktˇra bŕdzie wycieniana na oko?o miliard lub wiŕcej. Doskonale wiem jaka jest rentownoŠ projektˇw developerskich obecnych i przysz?ych i w bran?y koniuktura jeszcze potrwa kilka lat. Chyba nie ma lepszej branzy na tŕ chwilŕ. Problem jest tylko w czym innym, nie ma kim budowaŠ w tym kraju. Generalnych wykonawcˇw szukaŠ mo?na ze Âwiec? w rŕku a przez to koszty wykonawstwa mocno rosn?. Z tego co wiem developerzy ju? siŕ interesuj? wykonawcami zagranicznymi. JeÂli jak?kolwiek du?? firmŕ developersk? mia?bym mieŠ w portfelu (choc nie wiem czy juz nie za pˇ?no) to kupi?bym DD.

azi
azirafal

Dołączenie: 2006-10-10, 11:56

Powróć do Analiza fundamentalna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości