Fusy na tydzień 23'08

czyli... "fusy":)

Moderator: LeM

Fusy na tydzień 23'08

Postprzez LeM » 2008-06-01, 01:05

Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez andy » 2008-06-01, 15:40

LEM,jeżeli n.p fala 4 na mwig40 skończyłby sie to fala 5moglaby mieć 3100 +600 fala 1 =3700.czy jest możliwa taka dysproporcja międyzy szczytem fali 3 -5700,aszczytem fali 5,-3700nawet uwzględniajac załamanie fali 5 ,jest to ,o tyle ważne ,że każe się zastanowic nad dalszym trzymaniem spółek smieciowych ,jezeli w fali 5-tej miałby być taki wzrost,a przecież w dalszym ciągu może być jeszcze spadek mwig40?
pozdrawiam
piszę tutaj ,bo nie mogłem wysłać komentarza na stronie fusow
andy

Dołączenie: 2006-07-06, 22:37

Postprzez LeM » 2008-06-01, 22:26

andy,

Popatrz na wykres w skali logarytmicznej. To pokaże lepszy obraz. Z resztą zaraz podmienię wykres w Fusach. Tak na prawdę to spadki nie zniosły nawet całej fali piątej niższego rzędu. Z reguły fala 4 wyższego rzędu wchodzi w zakres fali 4 poprzedzającego ją impulsu a do tego jeszcze trochę brakuje.
Co do trzymania tych spółek to trochę późno pytasz... Ja jednak poczekałbym. Nawet jeżeli oznaczenia są błędne to jakieś odbicie prędzej czy później powinno nastąpić.
Problemem naszego rynku była bezmyślna i krótkowzroczna polityka reklamowa funduszy, które nabiły masę ludzi w butelkę zrażając tym samym ich i pozostałych do inwestowania. Banda gównojadów!

Jakieś 2 lata temu spotkałem sie z szefową Franklin Templeton na Europę, która wizytowała wtedy Polskę. Jak jej pokazałem Competitive Overview pokazujące komunikację ich konkurencji to się złapała za głowę i powiedziała - This is one-off action!.
I dalej w tłumaczeniu. "My mamy ponad stuletnią historię i niejedną hossę i bessę za sobą. Nauczyliśmy się przez ten czas, że nie można oszukiwać potencjalnych klientów i epatować historycznymi stopami zwrotów, których nigdy dokładnie się nie powtórzy w przyszłości, gdyż jak raz się sparzą to NIGDY do nas nie wrócą."

Niestety uważam, że ma rację. Ci co sprzedali ze stratą czują się oszukani. Ci co jeszcze trzymają - modlą się tylko o odbicie, żeby zmniejszyć straty i zapomnieć o giełdzie.
Na naprawę tego co ta banda jednorocznych karierowiczów zrobiła potrzeba lat, nie miesięcy czy tygodni. Słowem - nowego cyklu i nowej fali inwestorów. Naprawdę nie wiem skąd miałby trafić nowy kapitał na MiŚki.

PS.
Dlaczego nie mogłeś wysłać komentarzy na blogu? Jaki dostawałeś komunikat? Jeżeli jest jakiś problem postaram się interweniować.
Ostatnio edytowany przez LeM 2008-06-01, 23:14, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez andy » 2008-06-01, 22:46

po próbie wysłania komentarza otrzymałem napis nie można wyświetlić strony. dzięki
andy

Dołączenie: 2006-07-06, 22:37

Powróć do Futurystyczny kącik LeMa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości