Maciej Śmiałek w bankier.tv

Umieszczamy tu: - śmieszne infa z agencji prasowych - wyczytane na innych forach komentarze - dowcipy itp - perełki polskiego tradera- naganiacza

Maciej Śmiałek w bankier.tv

Postprzez queba » 2008-07-28, 14:14

http://bankier.tv/video/Blogowicz-serwi ... 30525.html

przypomnę, że pierwsze 3 wpisy tego Pana to spłukanie się z całej wirtualnej gotówki 150k. Posty oczywiście zostały skasowane

Trochę mi przykro , że lem robiąc świetną robotę, musiał się dopraszać o podstawową funkcjonalność bloga. A za nagrodę bloggera roku, bankier nawet nie wysłał podziękowań.
Dziwną politykę prowadzi ta firma. Woli rozstawać się z profesjonalistami i promować studentów, którzy nie mają kompletnego pojęcia o inwestowaniu. Zresztą Pan Śmiałek sam o tym mówi w wywiadzie, że 3-6 miesięcy nauki wystarczy na poznanie AT :)))))

jaja, normalnie jaja.
Ostatnio edytowany przez queba, 2008-07-28, 21:16, edytowano w sumie 1 raz
queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez kri » 2008-07-28, 15:31

Queba rzeczywiście żałosne .
Pierwsza myśl jaka mi się nasuwa : ONI nie chcą profesjonalistów , wolą promować totalnych amatorów.

A już portal z Jusiem to totalne przegięcie i robienie w balona początkujących inwestorów.

pzdr
kri
Awatar użytkownika
kri

Dołączenie: 2006-06-28, 22:19

Postprzez Pawelek » 2008-07-28, 18:22

No niestety, każdy idiota może się przebić o ile ma wystarczająco silne parcie :-)

Ale co nas to obchodzi?
Awatar użytkownika
Pawelek

Dołączenie: 2008-01-18, 00:21

Maciej Śmiałek w tv bankier.

Postprzez MaciejŚmiałek » 2008-07-28, 19:41

Dziękuję chłopaki robicie mi darmową reklamę "szum medialny" - poczytajcie trochę książek na ten temat, porozmawiajcie z ludźmi od PR`u.

W wywiadzie mówię, że w 3-6 miesięcy można poznać analizę techniczną czytając książki jeśli ktoś twierdzi, że jest to nie możliwe przykro mi, że tak trudno mu się uczyć nowych rzeczy, nie dziwię się tym samym, że swoje oburzenie wylewa na forum, bo pewnie równe trudności ma w nawiązywaniu kontaktów osobistych i pozostaje mu jedynie świat internetu, gdzie może się ukryć pod pseudonimem, gdyż nic więcej sobą nie reprezentuje. Obawia się konfrontacji i odbioru w społeczeństwie.

Pozdrawiam serdecznie Maciej Śmiałek. Mam nadzieję, że będziemy mieli okazję porozmawiać kiedyś na żywo (Warszawa, Poznań) i wymienić doświadczenia, "wasze" są pewnie znacznie większe i chwała wam za to.
Sukces jest miarą ilości porażek jakie poniosłeś. Inwestor, który nie popełnia błędów robi za mało !!
MaciejŚmiałek

Dołączenie: 2008-07-28, 19:32

Postprzez krezus » 2008-07-28, 20:18

Szanowny Panie Macieju jest Pan kompletnym dyletantem, jesli uważa Pan , że można się nauczyc AT w 6 m-cy, o czym świadczą robione przez Pana błędy ortograficzne...
''nie możliwe'' pisze sie po polsku w ten sposób -niemożliwe

Marcin Kozak vel Krezus

ps. skoro o książkach, to wolnej chwili zapraszam do lektury słownika ortograficznego , przyda sie na blogu bo word wszystkich błędów ortograficznych jak widac nie poprawia
Ostatnio edytowany przez krezus 2008-07-28, 20:20, edytowano w sumie 2 razy
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez bono » 2008-07-28, 20:29

Co do meritum myślisz, że Pan Kuczyński też uważa, że AT można się nauczyć w 3-6 miesięcy?

PS Niewątpliwie słowo "niewątpliwie" nie wystarczy, żeby być elokwentnym.
bono-anonim :P
Awatar użytkownika
bono

Re: Maciej Śmiałek w bankier.tv

Postprzez machanys » 2008-07-28, 20:39

jaja no rzeczywiscie, a myslalem ze wiele rzeczy nie jest w stanie mnie juz zdziwic, 3-6 msc hmmmm, Ja uwazam 8-10 lat i kilka cykli bessa-hossa po drodze
macHanys
machanys

Dołączenie: 2006-08-23, 10:15

Re: Maciej Śmiałek w tv bankier.

Postprzez queba » 2008-07-28, 22:20

MaciejŚmiałek napisał(a):Dziękuję chłopaki robicie mi darmową reklamę "szum medialny" - poczytajcie trochę książek na ten temat, porozmawiajcie z ludźmi od PR`u.

W wywiadzie mówię, że w 3-6 miesięcy można poznać analizę techniczną czytając książki jeśli ktoś twierdzi, że jest to nie możliwe przykro mi, że tak trudno mu się uczyć nowych rzeczy, nie dziwię się tym samym, że swoje oburzenie wylewa na forum, bo pewnie równe trudności ma w nawiązywaniu kontaktów osobistych i pozostaje mu jedynie świat internetu, gdzie może się ukryć pod pseudonimem, gdyż nic więcej sobą nie reprezentuje. Obawia się konfrontacji i odbioru w społeczeństwie.

Pozdrawiam serdecznie Maciej Śmiałek. Mam nadzieję, że będziemy mieli okazję porozmawiać kiedyś na żywo (Warszawa, Poznań) i wymienić doświadczenia, "wasze" są pewnie znacznie większe i chwała wam za to.

Piar faktycznie masz niezły, za to gratulki. Niestety, ja jako jeden z nielicznych pamiętam Twoje początkowe posty, Twoją totalną klęskę na całej linii. Nie potrafiłeś się pogodzić z błędami w podstawowych założeniach tradingu i posty kasowałeś. W takim razie ja mam problem z konfrontacją czy TY?
Wielki moderator Śmiałek, moderuje siebie samego.
Jak zauważyłeś zapewne, na ifutures jest temat konfesjonał. Masz jeszcze szanse się z tego wytłumaczyć za nim inni nie pozostawia po Tobie suchej nitki :)
Żyjemy w czasach web 2.0 i żadne kłamstwa w necie się nie ukryją i Ty jako piarowiec powinieneś to wiedzieć najlepiej.
Całe szczęście jesteś ładny, nawet podobny do Pana Zubera a takich lubią w TV :)
Ostatnio edytowany przez queba 2008-07-28, 22:23, edytowano w sumie 2 razy
queba

Postprzez Ole » 2008-07-28, 22:36

Drogi Macku,
kasliwe uwagi inwestorow to nie jest najgorsze, co Cie spotka. Przed Toba lekcja pokory, ktorej udzieli Ci rynek. Zycze Ci, zebys kiedys byl naprawde dobrym analitykiem i inwestorem. Bierz przyklad z Wojtka Bialka. Wiedza i skromnosc.
Pozdrawiam
Ole
Ole

Dołączenie: 2006-11-14, 01:28

Postprzez LeM » 2008-07-28, 23:07

dajcie chłopakowi spokój. kogo mieli zaprosić? Mnie? Za to że napisałem że są totalnymi lamerami?
Też zaczynałem od Nissona. Taka książka dla "rookies". Fajnie się czyta i wydaje się że wszystko jest jasne i proste. Rynek dopiero uczy pokory.

A w 6 miesięcy to można zaliczyć pierwsze bankructwo a nie poznać skuteczną AT. Z naciskiem na skuteczną.
Ostatnio edytowany przez LeM, 2008-07-28, 23:10, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez MaciejŚmiałek » 2008-07-29, 01:00

Negatywy są bardzo potrzebne, bez tego nie mógłbym się rozwijać. (naturalna kolej rzeczy)

Dziękuję twórcom tego "świetnego społeczeństwa forumowiczów" zarówno Lem`owi (stonowana obrona), queb`ie (pochwała za PR), krezusowi (nauka ortografii "niemożliwe", jesteś w tym dobry powodzenia życzę), olo (życzenia dot. przyszłości) i reszcie, która wiele nie wniosła do postów kolegów, których wymieniłem powyżej :)

Panowie patrzcie na pozytywy, będzie wam łatwiej. Świat będzie lepszy.

Największą zagadką zostanie jednak to dlaczego w większości edytujecie swoje posty? po kilku minutach od opublikowania.

ps. Queba naprawdę spotkajmy się wtedy będziemy skonfrontować swoje opinie i teorie - forum nie jest odpowiednim miejscem do takich rzeczy, zróbmy to jak mężczyźni :)

Pozdrawiam Maciej Śmiałek.
Sukces jest miarą ilości porażek jakie poniosłeś. Inwestor, który nie popełnia błędów robi za mało !!
MaciejŚmiałek

Postprzez queba » 2008-07-29, 07:23

MaciejŚmiałek napisał(a):Negatywy są bardzo potrzebne, bez tego nie mógłbym się rozwijać. (naturalna kolej rzeczy)

Największą zagadką zostanie jednak to dlaczego w większości edytujecie swoje posty? po kilku minutach od opublikowania.

Pozdrawiam Maciej Śmiałek.

najlepiej odwrócić kota ogonem i zacząć nas atakować, ale odpowiedź jest bardzo prosta. Nie wiem jak TY, ale admini , czy użytkownicy uprzywilejowani mają możliwość sprawdzenia historii edycji posta i co się w nim zmienia. Najczęstszymi poprawkami, to literówki, błędy ortograficzne itp. Kwestia merytoryczna nie jest naruszana.
Chętnie się spotkam, ale o czym będziemy rozmawiać ? :)
pozdr
queba

Postprzez MaciejŚmiałek » 2008-07-29, 13:28

Cieszy mnie, że wyjaśniłeś niejasności dot. edycji postów. Co do spotkania i tematu - myślę, że rozmowa będzie standardowa doświadczonego "tradera" z młodym, szybko rozwijającym się początkującym "traderem" :)
MaciejŚmiałek

Postprzez olab » 2008-07-29, 21:52

MaciejŚmiałek napisał(a):Pozdrawiam serdecznie Maciej Śmiałek. Mam nadzieję, że będziemy mieli okazję porozmawiać kiedyś na żywo (Warszawa, Poznań) i wymienić doświadczenia, "wasze" są pewnie znacznie większe i chwała wam za to.

witamy serdecznie na forum i zapraszamy do wymiany pogladow i opinii o rynku

pozdrawiam i zycze zyskow
olab
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez GIELDZIARZ » 2008-08-22, 23:05

Ja uwazam że AT mozna sie nauczyc w 6 miesiecy,z tym że trzeba sie w tym doskonalic caly czas i wyciagac wnisoki z błędów.

Z tym że co innego jest znac AT a co innego skutecznie inwestowac w oparciu o wypracowane metody AT.Do tego dochodzą emocje wiec zanim sie zacznie zarabiac trzeba zaliczyc przynajmniej 1 porządną "wtopę".Inaczej nigdy nie bedziesz skutecznym inwestorem.

Jak się uprzec to i w tydzien pewnie mozna sie nauczyc AT.Problem w tym zeby umiec ja skutecznie stosowac w praktyce.
GIELDZIARZ

Dołączenie: 2008-08-22, 22:42

Postprzez skippy » 2008-08-30, 23:09

GIELDZIARZ napisał(a):...Jak się uprzec to i w tydzien pewnie mozna sie nauczyc AT...

Kompletna bzdura.
Może rozwiń co rozumiesz pod pojęciem AT której mozna się nauczyć w tydzień; które działy oprócz rysowania prostych.

A 6 mcy pana Śmiałka to bzdura niewiele mniejsza.

skippy-kto-trzeba-ten-wie czyli identyfikowalny do bólu.
fanów pod domem mi nie potrzeba.
Ostatnio edytowany przez skippy 2008-08-30, 23:12, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
skippy

Dołączenie: 2006-08-30, 16:28
Miejscowość: Warszawa

Postprzez student » 2008-10-21, 01:35

"Dow JoHN Industrial AvaraDge"

http://grupacdsi.pl/maciejsmialek/

Po tym właśnie poznać prawdziwego analityka :)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dow Jones Industrial Average!!!!!!!!!!!!!!!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dow_Jones_ ... al_Average
Załączniki
JOHN.PNG
Oryginalny screen, żeby nie było!!! ;)
Ostatnio edytowany przez student, 2008-10-21, 01:40, edytowano w sumie 1 raz
"Nie ma przyjaciół, są tylko znajomi"

http://pl.youtube.com/watch?v=3xmJ_zuMYlU
Awatar użytkownika
student

Dołączenie: 2008-04-05, 16:53

Postprzez queba » 2008-10-21, 11:13

to jest nic, ale jak ci panowie wyglądają obok siebie :))))

to chyba strona podpucha. Maciek Śmiałek opanował całe forum. Poza tym co to jest grupa cdsi ? :)))) wystarczy wejść w zakładkę TEAM :))
Załączniki
maciej.jpg
Ostatnio edytowany przez queba, 2008-10-21, 11:16, edytowano w sumie 1 raz
queba

Postprzez LeM » 2008-10-21, 11:55

Może im ktoś powie, że jak używa się tytułu "Doradca Finansowy" to powinno podać się również numer licencji.
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez student » 2008-10-21, 16:08

Ponoć takie licencje są rozdawane na prawo i lewo ;-) kwestia obecności na egzaminie i opłaty .
A propos "doradców" finansowych :lol: :

http://blogi.bossa.pl/?p=569#more-569
"Nie ma przyjaciół, są tylko znajomi"

http://pl.youtube.com/watch?v=3xmJ_zuMYlU
Awatar użytkownika
student

Dołączenie: 2008-04-05, 16:53

Następna

Powróć do Gafy, wypowiedzi dot. inwestowania

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości