Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
inwestor od lat napisał(a):Pozdrawiam! Wbrew pozorom, wiem, że mogę się mylić ... Teraz posiadanie Longów to sport ekstremalny, coś w rodzaju łapania spadających noży ... U nas bardzo łatwo wywołać panikę, kosze arbitrażystów itp. itd., kolejne stop lossy, efekt domina ... Jutrzejsza ew. luka już teraz mnie bardzo denerwuje, chociaż jak dla mnie nie powinno jej już być, gdyż jeśli amerykańskie indeksy obronią wczorajsze dołki, to przecież jeszcze lepiej dla naszych longów, bo już taki test będzie poza nami, po co spadać, jak oni już kończą ... (oczywiście zaznaczam moją nieobiektywność emocjonalną po stronie Longów).
olab napisał(a):Bank Australii obnizyl stopy o 100 pkt (oczekiwano 50 pkt). To Test na inteligencje dla naszych dziadkow i babci z Rady Medrcow .
pozdro
machanys napisał(a):inwestor od lat napisał(a):Pozdrawiam! Wbrew pozorom, wiem, że mogę się mylić ... Teraz posiadanie Longów to sport ekstremalny, coś w rodzaju łapania spadających noży ... U nas bardzo łatwo wywołać panikę, kosze arbitrażystów itp. itd., kolejne stop lossy, efekt domina ... Jutrzejsza ew. luka już teraz mnie bardzo denerwuje, chociaż jak dla mnie nie powinno jej już być, gdyż jeśli amerykańskie indeksy obronią wczorajsze dołki, to przecież jeszcze lepiej dla naszych longów, bo już taki test będzie poza nami, po co spadać, jak oni już kończą ... (oczywiście zaznaczam moją nieobiektywność emocjonalną po stronie Longów).
kapital buduje sie na trendach, a nie na dojebkach, ale bez nich zarabianie byloby nudne, prawo Longa ma w sobie dreszczyk emocji
olab napisał(a):olab napisał(a):Bank Australii obnizyl stopy o 100 pkt (oczekiwano 50 pkt). To Test na inteligencje dla naszych dziadkow i babci z Rady Medrcow .
pozdro
cytaty dnia:
GM zawiesza produkcje opla w Gliwicach ze wzgledu na drastyczny spadek popytu w Europie.
Noga (Rada Mędrcow): konieczna jeszcze 1 podwyzka stop o 0,25
pytanie dnia (rowniez test na inteligencje)::
Czy rada medrcow zyje na ksiezycu, czy tylko dziadek N. po przyjsci do pracy caly dzien trzyma sekretarke na kolanach i nie widzi co sie dokola dzieje?
dzielna rada jeszcze nie skumala, ze za pol roku beda na tempa cp m-c obnizac stopy nawet po 0,5 pkt
pozdro
visioner napisał(a):Rada mędrców chcę powalczyć o silnego złotego, a efekt będzie taki, że zarzną gospodarkę, ludzi na kredytach w walutach obcych, i złotówka stanie się łupem dla spekulantów. - Nie takie waluty padały (Patrz Bank Anglii i Soros).
silvestr napisał(a):visioner napisał(a):Rada mędrców chcę powalczyć o silnego złotego, a efekt będzie taki, że zarzną gospodarkę, ludzi na kredytach w walutach obcych, i złotówka stanie się łupem dla spekulantów. - Nie takie waluty padały (Patrz Bank Anglii i Soros).
mhmm, jeżeli chcą podnosić stopy to na pewno nie zarżną tym ludzi na kredytach w walutach obcych!
visioner napisał(a):Teraz nie, ale w dłuższym okresie po prostu ich dorżną jak prosiaków, a jak ludzie stracą pracę bo upadnie gospodarka to już wogóle...
http://stooq.pl/astrobiznes/?id=29095
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość