Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
GIELDZIARZ napisał(a):Chyba dopiero teraz mamy 4 w C,choc to nic pewnego ale przy tak niskim poziomie odbicie jest rzecza naturalna.
Major napisał(a):Witam wszystkich.
Od dłuższego czasu czytam to forum i muszę przyznać, że wyniosłem z niego wiele cennych informacji tak więc nadszedł czas, abym dał coś od siebie i zadebiutował.
skippy napisał(a):Tak - z tego i z innych kresek wygląda na PZ.
Ale jeszcze nie zakładałbym wiary, ze to dołek ostateczny.
Z rysunku, który co jakiś czas wklejam:
Silny cykl dopiero około 20 grudnia.
Wróżąc widzę to tak: dziś była mina, ale docelowa mina jest w grudniu na poziomie ~1500.
inwestor od lat napisał(a):RE GIELDZIARZ...
Na całe szczęście skorelowałem się w 100% kilka punktów nad otwarciem na serii H (shorty) poziom 2106-2108 i wytrzymałem aż do poziomu 2042-44 pkt. Póżniej H była jeszcze dużo niżej, ale rozkorelowania nie żałuję, bo i tak H skończyła na 2051. Załuję, tylko że zabrakło mi odwagi i trzeżwej oceny sytuacji i że nie wziąłem tych H dwa razy tyle, co miałem Z. Wtedy moje samopoczucie i straty byłyby inne. A tak mimo tego całkiem udanego dealu na serii H i tak dzisiaj bardzo dużo straciłem, coś rzędu 120 pkt ... W dodatku nóż w plecy to zmiana depozytu (co za idiotyzm!) i wprawdzie zostałem na wszystkich Z, jakie miałem wcześniej, ale mój depozyt starczyłby akurat na tyle pozycji Z, ile mam, ale przy starym depozycie (miałem zapas gotówki na koncie i już nie mam)... Teraz gorączkowo szukam gotówki na depo na poniedziałek, jak się nie uda, to trudno - częściowa interwencja mnie czeka (albo poranna samointerwencja ...). Z resztą konsekwentnie na longach. Mam nadzieję, że poranne notowania będą na plusie, ale jeśli takich jak ja jest więcej, którzy przez zmianę depo mogą mieć problemy (i przez straty też), to z plusów nici ...
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości