Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
sagus napisał(a):[...]
Tak czy inaczej ciesze się, że w końcu trafiłem na to forum może w dniu przesilenia giełdowego. PZDR
sagus napisał(a):Zgadzam się z kolegami, że może dzisiaj mamy w końcu upragniony przez wszystkich dołek ale myslę, że główną zasługą jest... umacniający się PLN i słabnący w końcu USD. Od kilku dni grałem patrząc na kwotowania waluty a potem na konia. Dzisiaj to też się sprawdziło.
Uważam, że spadek poniżej 1500 pkt mógłby już spowodowac panikę jaką mieliśmy w ostatnich dwóh piątkach ale obrona jaką dzisiaj przeprowadzono na samym dołku można uznac za obronę Częstochowy kilka wieków temu tyle, że na GPW i walucie :).
Tak czy inaczej ciesze się, że w końcu trafiłem na to forum może w dniu przesilenia giełdowego. PZDR
olaf napisał(a):Problemem moze byc to, ze... wszyscy oczekuja dolka oraz ew. brak poprawy na pozostalych rynkach swiatowych. Polska jest moze i fundamentalnie silna, ale bez przynajmniej elementarnej korelacji miedzyrynkowej (co sam sprytnie zauwazyles w przypadku waluty) trwala korekta wzrostowa (przeradzajaca sie potencjalnie w nowy trend) nie wydaje sie mozliwa.
mopel44 napisał(a):widz to tak , co sadzicie o podfalach , na oko , dobrze , nie zaglebialem sie. Na wigu tez ladnie wyglada
faktycznie zachodzimy na (I) i to bez sensu :) tak to jest jak sie w sobote wieczorkiem po pijaku przed kompem siedzi :D
queba napisał(a):Chciałbym też zwrócić uwagę, że spadki które trwają od zeszłego roku, są najgłębszymi jak do tej pory na GPW. Rekord został pobity o 0,83% :)
sagus napisał(a):Zgadzam się z kolegami, że może dzisiaj mamy w końcu upragniony przez wszystkich dołek ale myslę, że główną zasługą jest... umacniający się PLN i słabnący w końcu USD. Od kilku dni grałem patrząc na kwotowania waluty a potem na konia. Dzisiaj to też się sprawdziło.
Uważam, że spadek poniżej 1500 pkt mógłby już spowodowac panikę jaką mieliśmy w ostatnich dwóh piątkach ale obrona jaką dzisiaj przeprowadzono na samym dołku można uznac za obronę Częstochowy kilka wieków temu tyle, że na GPW i walucie :).
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości