[Metastock] problem z przypisaniem template- szablonu

Tematem tego forum są systemy transakcyjne, zasady ich tworzenia i testowania, gotowe formuły.

Moderator: frodo

[Metastock] problem z przypisaniem template- szablonu

Postprzez queba » 2007-07-01, 10:17

Mam starsz? bazŕ akcji, ktˇr? wczeÂniej sam formatowa?em (dodawalem RSI, MACD, Ârednie i kilka innych rzeczy). Dzisiaj zrobi?em sobie szablon z podstawowymi ustawieniami na wykresie i zapisa?em jako default.
Chcia?bym teraz przypisaŠ szablon do ca?ej mojej bazy danych.
I tutaj zaczynaj? siŕ schody, poniewa? jak chcŕ przypisaŠ poprzez apply template..., to otwiera mi siŕ nowe okno z wykresem .
jedynym wyjÂciem , to zapisanie tego nowego wykresu na miejsce starego w bazie.
Jak sobie pomyÂle, ?e mam robiŠ to z ka?d? spˇ?k?, to szlak mnie trafia.
Czy mo?na przypisaŠ wybrany szablon do wszystkich plikˇw w bazie danych autoamtycznie?
queba
 
Posty: 1101
Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez queba » 2007-07-01, 10:21

po?owicznie rozwi?za?em problem z zaznaczeniem replace existing chart, z tym ?e szblon nie zapisuje sie automatycznie
queba
 
Posty: 1101
Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez olab » 2007-07-01, 10:27

Witaj Kuba.
Musisz w katalogach z baz? danych wykasowac "rŕcznie" podkatalogi "MSsmart". To wyczyÂci ustawienia wszystkich wykresˇw, natomiast ka?de nowe otwarcie wykresˇw spowoduje przypisanie struktury z zapisanej w default.
pozdro
olab
 
Posty: 1326
Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez queba » 2007-07-01, 10:33

wielkie dziŕki Olab :)
queba
 
Posty: 1101
Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań


Powróć do Systemy transakcyjne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości