Pytanie o Minera

Moderator: bono

Pytanie o Minera

Postprzez bono » 2008-12-07, 13:45

Dostałem propozycje uczestnictwa w szkoleniu organizowanym przez SII.

Trójmiejski Oddział SII zaprasza na szkolenie dotyczące psychologii inwestowania pod tytułem "Demoniczny Rynek vs Niewidomy Inwestor, czyli mentalna walka o wpływy".

Szkolenie poprowadzi p. Mikołaj Rylski - zawodowy inwestor, trener strategii inwestycyjnych, uczeń mistrza świata w inwestowaniu - Roberta Minera.

Szkolenie odbędzie się w poniedziałek 15 grudnia o godz. 18:30 w budynku Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego w Sopocie, ul. Armii Krajowej 101 (sala nr 118).

Udział w spotkaniu jest bezpłatny i każdy może wziąć w nim udział.

Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc osoby zainteresowane prosimy o potwierdzenie uczestnictwa na adres: informacje@sii-trojmiasto.pl. Ewentualne pytania również można kierować na ten adres.

Przed szkoleniem o godz.18:00 odbędzie się spotkanie Walne Zebranie Trójmiejskiego Oddziału SII celem wyboru nowej Rady Oddziału. Zapraszamy wszystkich członków Stowarzyszenia.

Pozdrawiamy i do zobaczenia

Trójmiejski Oddział SII

I pytanie co sądzicie o Minerze bo mi on zalatuje trochę akwizycją, ponad to gdzieś czytałem dość krytyczne recenzje jego szkoleń. Po drugie co oznacza stwierdzenie

"trener strategii inwestycyjnych, uczeń mistrza świata w inwestowaniu - Roberta Minera."

bo mnie gryzie stwierdzenie trener strategii inwestycyjnych. Może ktoś zna Pana Mikołaja Rylskiego. No i po trzecie jako, że szkolenie jest bezpłatne i dla każdego chętnego to chciałem i was zaprosić.
Ostatnio edytowany przez bono, 2008-12-07, 17:08, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
bono

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43

Postprzez Lucek » 2008-12-08, 17:11

Bądź jak 3 małpki...
Na pewno znasz doskonale ten symbol. Trzy małpki siedzące obok siebie. Jedna - nie widzi, druga - nie słyszy, trzecia - nie mówi. Zastanawiasz się pewnie co chcę Ci w ten sposób przekazać. Czego może Cię nauczyć małpka? Czy to oznacza, że trzeba być niewidomym, niesłyszącym i niemową, by być skutecznym inwestorem? Dokładnie TAK… tylko nie dosłownie.

Skuteczny inwestor traktuje z dystansem publikowane na łamach gazet czy portali internetowych poglądy i porady inwestycyjne. Jeśli trudno Ci zachować do nich dystans, powinieneś być jak pierwsza z małpek – nie dostrzegać ich, nie czytać. Skuteczny inwestor opiera się na własnych poglądach, pod warunkiem, że ma określoną wiedzę w danej dziedzinie.

Druga małpka niesie ze sobą podobną mądrość. Gdy słyszysz dobre bądź złe nowiny, nie kieruj się nimi w swych inwestycjach. Miej własny rozum. Nie szukaj potwierdzeń swoich poglądów u innych. Pamiętaj, że większość ludzi nie zarabia inwestując, lecz mówiąc o inwestycjach. Ponadto istnieje również zjawisko, które Japończycy nazywają „taktyką szeptu”. Ta strategia ma na celu zdezorientowanie mniej doświadczonych inwestorów, by ich zmylić i wprowadzić w błąd.

Trzecia małpka kryje kolejny sekret skutecznych inwestorów. Czy kiedykolwiek zdarzyło Ci się podzielić chęcią dokonania inwestycji z inną osobą, a ona zaczęła negować Twoje argumenty, twierdząc że będzie zupełnie inaczej? Ty natomiast, pod wpływem jej słów, traciłeś pewność siebie, stawałeś się niespokojny i ostatecznie wolałeś zrezygnować? Wtedy rzecz jasna okazywało się, że miałeś rację. Zostały pretensje do siebie i pusty portfel. Jest na to rada. Bądź jak trzecia małpka i nie mów innym, co zamierzasz zrobić.

©2008 Mikołaj Rylski
Lucek

Dołączenie: 2006-06-26, 20:09

Postprzez Gość » 2008-12-13, 03:02

jezeli cała mądrośc sprowadza sie do ostatniej małpki i taka wiedze goście przekazuja na szkoleniu to polecam jedna z najbadziewniejszych ksiązek o inwestowaniu:

http://merlin.pl/Jak-zarobilem-2-000-00 ... 55552.html

od razu napisze, ze metoda inwestycyjna to jest dobra na rynku byka
tu chodzi o sposób dokonywania transakcji, bo to jest moim zdaniem najwazniejsze przesłanie tej książki
Gość

Postprzez Rmir » 2008-12-13, 03:03

Anonymous napisał(a):jezeli cała mądrośc sprowadza sie do ostatniej małpki i taka wiedze goście przekazuja na szkoleniu to polecam jedna z najbadziewniejszych ksiązek o inwestowaniu:

http://merlin.pl/Jak-zarobilem-2-000-00 ... 55552.html

od razu napisze, ze metoda inwestycyjna to jest dobra na rynku byka
tu chodzi o sposób dokonywania transakcji, bo to jest moim zdaniem najwazniejsze przesłanie tej książki

to moja opinia
Rmir

Dołączenie: 2008-12-11, 01:54
Miejscowość: wawka

Powróć do Szkolenia, konferencje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość