[Metastock] Pytanko odnośnie funkcji.

Formułki do programów, skrypty, programowanie
Animator działu: Dark

[Metastock] Pytanko odnośnie funkcji.

Postprzez endriu » 2010-12-29, 23:23

Nie wiem czy to dobry akurat dział, niemniej napewno jakoś powiązany z "Formułami". Może i nawet i nie założył bym tego tematu, gdyby nie to, że po instalce i zainstalowaniu Metasa 11, w którym to chciałem skorzystać z Help'a (aby poczytać na temat pewnych funkcji) okazało się, że plików wykonawczych w/w Helpa z jakiegoś powodu (bliżej mi nieokreślonego) po prostu brakuje - ostrzeżenie: "Either the help is misiing .... itd."

Stąd tez postanowiłem rzozenać IFutures.pl pod kątem znajomości Metasa i ewentualnie wspomóc się wsród użytkowników tej grupy zadając pytanie odnośnie interesujących mnie funkcji, a są to:

1) Cum
2) PREV
3) top
4) If
5) Mov

Jężeli ktoś mógłby jakoś zwięźle wyjasnić "co robią" te funkcji w kodzie (troszeczkę liczę tu na kolegę "Olaf" który dośc mocno udzielał się w tym dziale jeżeli chodzi o Metasa). Chciałbym zmierzyć się z przekonwertowanie pewnego metasowskiego kodziku na Amibroker, ale aby to zrobić należałoby znać troszke jego podstawy (różniące się trochę od AFl-a którym troszkę się zajmowałem).
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu

Dołączenie: 2010-09-30, 19:41

Re: [Metastock] Pytanko odnośnie funkcji.

Postprzez Darkh » 2010-12-30, 09:53

nie wiem czy moje pomysły są naprawde moje, czy może nieświadomie ukradłem je komuś
Ostatnio edytowany przez Darkh, 2012-01-24, 01:08, edytowano w sumie 1 raz
You're not deep, you're not an intellectual, you're not an artist, you're not a critic, you're not a poet, you just have internet access.
Awatar użytkownika
Darkh

Dołączenie: 2010-03-10, 22:01

Postprzez endriu » 2010-12-30, 11:03

Czy można gdzies ściągnąc wersję elektroniczną tej instrukcji ?

... bo jedyne co posiadam to "MetaStock 5.1 - Podręcznik Użytkownika PL.pdf", w którym to nie ma za wiele na temat funkcji....
Pozdrawiam
Endriu
Awatar użytkownika
endriu

Dołączenie: 2010-09-30, 19:41

Postprzez Darkh » 2010-12-30, 11:27

...
You're not deep, you're not an intellectual, you're not an artist, you're not a critic, you're not a poet, you just have internet access.
Awatar użytkownika
Darkh

Dołączenie: 2010-03-10, 22:01

Powróć do Formuły

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości