Witam
dzis komentarz nieco dluzszy ze wzgledu na wage sesji.......prosze o wyrozumialosc za brak polskich liter i interpunkcji, ale brak czasu.....
zacznijmy od wykresu week w20
pojawil sie powazny problem dla bykow.....poki co objecia bessy na sporym obrocie , jeszcze jestesmy na linii trendu i do tego zeszlismy ponizej ostatniego szczytu.....zaczekajmy na koniec tygodnia.......do tego te negatywne dywergencje.......na fw20 analogicznie
teraz przejdzmy do day
luka bessy, dluga czarna swieca (naciagane marubozu), dywergencje......pewnie w tym ruchu minimalny wymiar kary to 3150 tam wg mnie oddech........o ll mozna pomyslec dopiero po zamknieciu luki, out dla s powyzej dzisiejszej polowki swiecy.....to dla graczy srednioterminowych, ktorzy na pewno dzis musieli zajac pozycje s
jeszcze jedna wazna rzecz linia trendu poprowadzona od 13.06.06
na linii trzyma, na swiecach na w20 trzyma na fw02 przelamana- powiedzmy naruszona----chyba ostatnia nadzieja bykow, wg mnie jutro juz przelamana na otwarciu luka
co bylo pkt zapalnym? chyba wszystkich zaskoczylo , ze byly to chiny a nie japonia.....moim zdaniem wlasnie teraz chiny beda wskaznikiem gield azjatyckich a juz na pewno dla EM
jeszcze kilka zlych wiesci z naszego podworka .......dzis spory obrot, spadek lop.......niestety to nie pociecha bo zamykajacy arbitraz bedzie napedzal spadki,
i cos o czym juz wspominalem BANKI -widoczna silna podaz na tym sektorze ( dobre wyniki, wiec sprzedano fakty)
polecam pozycje s na bankach przynajmniej na najblizsze 6 m-cy.....wg mnie bedzie to teraz najslabszy sektor
a co na wykresach intra???
spadek zatrzymany na luce hossy , poki co bez odbicia, kiedy bedzie? pozostawiam do wlasnej oceny
hmm jeszcze mozna zauwazyc rysujacy sie rgr i przelamana linie szyi, zasieg do min 3150
w zalaczeniu tylko wykres week
zapraszam do przejrzenia 5 moich ostatnich komentarzy, tam opisalem juz wczesniej powyzsza sytuacje, niestety nie przewidzialem wzrostu do 3550
srednioterminowa ocena pozostaje caly czas aktualna