SYSTEM IFUTURES

Tematem tego forum są systemy transakcyjne, zasady ich tworzenia i testowania, gotowe formuły.

Moderator: frodo

SYSTEM IFUTURES

Postprzez queba » 2008-04-21, 10:10

Zapraszam do dyskusji

W mojej ocenie , powinny znaleźć się takie założenia:

- wejście na przekroczenie średnich
- sygnały wejścia-wyjścia z formacji odwrócenia trendu
- wskaźniki wyprzedania oraz wykupienia
- dywergencje przynajmniej na dwóch wskaźnikach
- falki oraz fibonki.

System powinien chodzić z wejściem na 60min, ale mieć na uwadzę day oraz założenia na weekly.
Na rysunku zamieściłem prostą zależność rozróżnienia sygnału na poszczególnych interwałach. Czy S czy L zależy od trendu w jakim jesteśmy, wyznaczonego na podstawie średnich. Kiedy zmienia się sygnał, zmieniamy nastawienie do rynku i wtedy wsparcia czy opory mają inną wartość.
Najgorszym filtrem, który chciałbym wyeliminować jest czynnik ludzki zakładający, że moje widzi mi się mówi mi coś innego. Scenariuszy możemy pisać tysiące, ale kiedy mamy sztywne założenia, taki filtr nie powinien mieć racji bytu.
Załączniki
tydzien17.jpg
Ostatnio edytowany przez queba, 2008-04-21, 10:27, edytowano w sumie 1 raz
queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez bie » 2008-04-21, 20:47

imo za duzo zmiennych (i fibony i falki i srednie) mozna tym obdzielic kilka systemow, moze jednak lepiej zaczac od wyboru głównego powodu, tj wybrac cos z tego, albo zrobic kilka systemow, ale nie wyobrazam sobie wszystkiego w jednym garnku, system powinien byc porsty jak budowa cepa, do opisania w 3 zdaniach, co najwyzej podwojnie złożonych:)
Q zaproponuj na co gramy - główny motyw gry a potem to juz pójdzie

tu jest opis systemu na przebicia poprzedniej górki lub dołka na dywergencjach
http://www.sii.proart.pl/analizy/azymut ... 97e#ak1035

pokazales wyzej 5 myslnikow, z ktorych mozna zrobic minimum 5 systemow

prowadz wodzu nad czym mamy myslec - wybierz na co gramy
jak moge zasugerowac to moze cos prostszego np. formacje odwrocenia, jak na tym przecwiczymy to bedzie sie mozna brac za cos trudniejszego, bardzoej skomplikowanego, i tez najlepej wybrac 1 max 2,
Ostatnio edytowany przez bie 2008-04-21, 21:00, edytowano w sumie 3 razy
bie

Dołączenie: 2006-07-28, 11:14

Postprzez queba » 2008-04-21, 21:47

Główny motyw to skonstruowanie systemu, który będzie dawał jak największe profity z jak najmniejszą ilością wejść w rynek, przy jak najmniejszym ryzyku, oraz generowanie sygnałów krótko i średnioterminowych na stronie ifutures.pl . Wiesz bie, kupujemy na dołkach, sprzedajemy na górkach :))))
Cel, to uświadomienie graczom, że sztywne zasady oraz konsekwencja ich stosowania prowadzi do sukcesu na rynku.

Nie wyobrażam sobie zrobienia dobrego systemu bez tylu zmiennych, bo im więcej wskaźników czy formacji pokazuje punkt zwrotny, tym łatwiej wejść w rynek z gwarancją utrzymania krótkiego stop lossa.
W tej chwili to tyle.
queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Re: SYSTEM IFUTURES

Postprzez alainfarhi » 2015-02-17, 08:21

Nice Post :roll: :roll:
You can easily check out our high quality Pass4sure - ccna book which prepares you well mcdaniel.edu for the You can also get success in real ju.edu with the quality
alainfarhi

Dołączenie: 2015-02-17, 08:20

Powróć do Systemy transakcyjne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość