Trend following

Analiza techniczna futures WGPW

Moderatorzy: olaf, krezus, LeM, queba, thejvit, leos, frodo

Trend following

Postprzez daniel » 2009-02-18, 19:45

Jak widać przewidywanie punktów zwrotnych jest dośc ryzkownym zajęciem (nigdy nie wiadomo czy zadziała czy nie zadziała), dlatefgo wydaje mi sę, że metoda podążania za trendem jest najlepsza metoda inwestycyjną (patrz turtles trading itp.)
daniel

Dołączenie: 2006-08-31, 18:25

Re: Trend following

Postprzez exnergy » 2009-02-19, 14:39

daniel napisał(a):Jak widać przewidywanie punktów zwrotnych jest dośc ryzkownym zajęciem (nigdy nie wiadomo czy zadziała czy nie zadziała), dlatefgo wydaje mi sę, że metoda podążania za trendem jest najlepsza metoda inwestycyjną (patrz turtles trading itp.)

Przewidywanie jak i tylko podążanie to slepe uliczki
exnergy

Dołączenie: 2009-01-18, 12:01

Postprzez arek776 » 2009-02-20, 00:25

exnergy napisał(a):
daniel napisał(a):Jak widać przewidywanie punktów zwrotnych jest dośc ryzkownym zajęciem (nigdy nie wiadomo czy zadziała czy nie zadziała), dlatefgo wydaje mi sę, że metoda podążania za trendem jest najlepsza metoda inwestycyjną (patrz turtles trading itp.)

widze ze kolega uwielbia komentowac, zwykle negatywnie, bez uzasadniania swojego zdania. moze w takim razie podasz nieomylna strategie inwestycyjna ktora sprawdza sie zawsze, wszedzie, na kazdym instrumencie i w kazdej sytuacji rynkowej?

pozdr.
a.
Awatar użytkownika
arek776

Dołączenie: 2008-11-23, 17:35

Postprzez exnergy » 2009-02-20, 15:00

arek776 napisał(a):
exnergy napisał(a):

widze ze kolega uwielbia komentowac, zwykle negatywnie, bez uzasadniania swojego zdania. moze w takim razie podasz nieomylna strategie inwestycyjna ktora sprawdza sie zawsze, wszedzie, na kazdym instrumencie i w kazdej sytuacji rynkowej?

pozdr.
a.

Uzasadnic? No to przewidz sobie jakis poziom, jak stracisz to masz juz dowód. Albo wejdz na rynek za pozno w ramach followania jakiegos trendu i niech ci sie zdazy spory pullback. Wywali cie ze zle zalozonego stopu, bo dobry stop moze byc za duzy na to miejsce wejscia do zniesienia i znowu stracisz. Zadowolony? ;)
exnergy

Postprzez daniel » 2009-02-20, 15:06

W porządku - podążanie za trendem też na swoje wady i też nie można tego uznac za dobra strategie inwestycyjna.
daniel

Dołączenie: 2006-08-31, 18:25

Postprzez exnergy » 2009-02-20, 21:46

daniel napisał(a):W porządku - podążanie za trendem też na swoje wady i też nie można tego uznac za dobra strategie inwestycyjna.

Najlepiej słuchaj siebie ;). Nie mnie , nie jakichs tam guru ;). Patrz i zauwazaj ;)
exnergy

Powróć do Analiza techniczna futures

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość