10.12.2008 Komentarze w trakcie i po sesji.....

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy indeks W20 dnia 11.12.2008r.

Ankieta zakończyła się 2008-12-11, 10:13

wzrosnie?
4
25%
spadnie?
12
75%
pozostanie bez zmian (+/-0,25%)
0
Brak głosów

Razem głosów : 16

Postprzez radek » 2008-12-10, 20:42

Witam

Wczoraj po raz pierwszy w USA sprzedano 4 tygodniowe bony skarbowe o rentowności 0 (słownie: zero)

aukcja

Czyżby nadchodził czas ujemnych stóp?

ujemne stopy procentowe

Jeżeli tak się stanie to bańka która wówczas wyrośnie na różnego rodzaju aktywach będzie trudna do wyobrażenia.

Pozdrawiam

radek
radek

Dołączenie: 2006-07-19, 21:08
Miejscowość: Warszawa

Postprzez silvestr » 2008-12-10, 21:10

Wszystko ładnie do czasu aż przyjdzie dyskusja nad ratingiem długu USA, a właściwie nad jego obniżeniem. Bo coś mi się wydaje, że w końcu przyjść musi...
pzdr
silvestr
silvestr

Dołączenie: 2006-10-02, 21:33
Miejscowość: Lublin

Postprzez bobass » 2008-12-10, 22:02

witam

przepraszam za ten nic nie wnoszący post
ale .....
ale skoro aż tyle tuzów z forum dziś się tu wypowiada
to znak powiedzmy pewnej nerwowości

pozdrawiam
bobass

"Things are never quite the way they seem"
Stan Ridgway
bobass

Dołączenie: 2006-08-28, 21:24
Miejscowość: Warszawa

Postprzez tomiy » 2008-12-10, 22:29

Trzymali, trzymali i puscili w koncowce. Jednak szorciarz nie podda sie bez walki. Pytanie czy nasze fundy beda na tyle silne aby przeciwstawic sie jemu, bo cos sie dzis nie popisali imo.
tomiy

Dołączenie: 2006-10-05, 09:42

Postprzez someday27 » 2008-12-10, 22:48

wklejam jeszcze raz to co wczoraj ciekawa opcja

http://www.yorba.tv/archive-2008-12-118-1-start.htm
Pozdrawiam
someday27

Dołączenie: 2008-12-01, 00:29

Postprzez olab » 2008-12-11, 00:45

tomot napisał(a):Byki powinny odbic z miejsca lub jeszcze 1767 (triple zigzag)
Ale raczej wyglada to na zmiane warty i jutro domykamy luke

witaj tomot :-)
podoba mi sie Twoj wykres, czy mozesz dac inny interwał, zeby zobaczyc oznaczenia od dolka w X ?
z gory tx
pozdro
Ostatnio edytowany przez olab, 2008-12-11, 00:46, edytowano w sumie 1 raz
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez Rmir » 2008-12-11, 03:37

Witam i wszystkich pozdrawiam w swoim pierwszym poście na tym "Akademickim forum" :-> :-> :-> :->

swoje analizy opieram o rsi, mala próbka:

Image

ten kanałek to podejrzewam, że wielu zna na pamięc i śni o nim, ja skupie sie na rsi
wyznaczyłem tam dwie linie, skosna i pozioma
skosna w swoim przebiegu jest prawie zgodna z górna banda kanału, mamy jej przebicia od góry i od dołu, mamy szczyty

dlaczego ona jest wazna
prosze zwrócić uwage, ze dotychczas szczyty na wykresie pokrywały sie ze szczytami na rsi, ale ten ostatni szczyt rsi nie ma pokrycia w szczycie "kanałowym"
mamy do czynienia z dywergencja,
wcześniej juz były dywergencje, ale dlaczego ta jest najwazniejsza?
własnie dlatego, ze rsi tym razem przebiło linie kanału bez odzwierciedlenia tego na wykresie, kurs jest jakby w połowie kanału, oczywiście moze nastapic powrót do kanału i dalsze spadki, ale czy koniecznie??????????
a do czego może sluzyc pozioma?????????????
jak widac, wyznacza lokalne górki i miejsca kontynuacji spadków

a zeby nie być posądzonym o bajanie,

Image

ten sam wykres, ale dłuzsza perspektywa czasowa i dwa kolejne szczyty rsi, linia poprowadzona od kazdego z nich jest tak jakby wyznacznikiem trendu, jej przebicie, a raczej odbicia od niej to miejsca korekt do 2008 oraz spadków po styczniu 2008
przebicie poziomej lini do listopada 2007 r oznaczalo ruch wzrostowy na kontraktach, po listopadzie 2007 tendencja sie odwróciła i mamy do czynienia z wyznaczaniem ruchów spadkowych, w tej chwili rsi odbiło sie od tej lini
mamy do czynienia z dwoma sygnałami, a raczej znaleźliśmy sie w miejscu, gdzie jedna dobra lub zła wiadomośc może zadecydować o wszystkim

i na koniec:
wykres w20 z xtb 4H
zaznaczyłem dwie bandy kanałów, omawiana górna, która sie wydaje prawidłowa, a co bedzie jeżeli sie okaze, że ta dolna jest prawidłowa????????????????
moze ja przebijemy??????

Image
Ostatnio edytowany przez Rmir, 2008-12-11, 03:38, edytowano w sumie 1 raz
Rmir

Dołączenie: 2008-12-11, 01:54
Miejscowość: wawka

Postprzez tomot » 2008-12-11, 04:16

jedno małe ale, ta moja koncepcja nie jest poprawna według zasad

gdyż wave W,Y must be a zigzag

,a ja to opisałem zastępując zigzaga double zigzagiem, a to dlatego, że wszytko ostatnio widzę jako trójki i ładnie się to tak opisuje...
poprzednio ten double zigzag był oznaczony poprzez pogrubione abc, a to dlatego, że tak mi było wygodniej w programie, teraz już wprowadziłem ręcznie wxy.

co do interwalu to nie tak prosto zmienić :)(chyba nie ma tu skalowania tylko trzeba załadować inne dane, za bardzo nie wnikałem w ten program...), ale zrobiłem zooma ,chyba o to Ci chodziło, bo ten interwal jest stosunkowo mały.
Używam tego programu tylko do znaczenia, gdyż ma ładnie rozwiązane wprowadzanie oznaczeń (choć na szablonie brak znaczków wxyz, nie wiedzieć czemu) i ma jeszcze świetnie zrobione time extension.

reasumując
proponowana koncepcja to odstępstwo od normy
gdzie
zigzag -> double zigzag
Załączniki
fw.gif
fw1.gif
Ostatnio edytowany przez tomot, 2008-12-11, 04:18, edytowano w sumie 1 raz
tomot

Dołączenie: 2008-04-07, 14:33
Miejscowość: Kraków

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość