Witam i wszystkich pozdrawiam w swoim pierwszym poście na tym "Akademickim forum"
swoje analizy opieram o rsi, mala próbka:
ten kanałek to podejrzewam, że wielu zna na pamięc i śni o nim, ja skupie sie na rsi
wyznaczyłem tam dwie linie, skosna i pozioma
skosna w swoim przebiegu jest prawie zgodna z górna banda kanału, mamy jej przebicia od góry i od dołu, mamy szczyty
dlaczego ona jest wazna
prosze zwrócić uwage, ze dotychczas szczyty na wykresie pokrywały sie ze szczytami na rsi, ale ten ostatni szczyt rsi nie ma pokrycia w szczycie "kanałowym"
mamy do czynienia z dywergencja,
wcześniej juz były dywergencje, ale dlaczego ta jest najwazniejsza?
własnie dlatego, ze rsi tym razem przebiło linie kanału bez odzwierciedlenia tego na wykresie, kurs jest jakby w połowie kanału, oczywiście moze nastapic powrót do kanału i dalsze spadki, ale czy koniecznie??????????
a do czego może sluzyc pozioma?????????????
jak widac, wyznacza lokalne górki i miejsca kontynuacji spadków
a zeby nie być posądzonym o bajanie,
ten sam wykres, ale dłuzsza perspektywa czasowa i dwa kolejne szczyty rsi, linia poprowadzona od kazdego z nich jest tak jakby wyznacznikiem trendu, jej przebicie, a raczej odbicia od niej to miejsca korekt do 2008 oraz spadków po styczniu 2008
przebicie poziomej lini do listopada 2007 r oznaczalo ruch wzrostowy na kontraktach, po listopadzie 2007 tendencja sie odwróciła i mamy do czynienia z wyznaczaniem ruchów spadkowych, w tej chwili rsi odbiło sie od tej lini
mamy do czynienia z dwoma sygnałami, a raczej znaleźliśmy sie w miejscu, gdzie jedna dobra lub zła wiadomośc może zadecydować o wszystkim
i na koniec:
wykres w20 z xtb 4H
zaznaczyłem dwie bandy kanałów, omawiana górna, która sie wydaje prawidłowa, a co bedzie jeżeli sie okaze, że ta dolna jest prawidłowa????????????????
moze ja przebijemy??????