7777777777777 napisał(a):https://stooq.pl/n/?f=1314955
super! mam nadzieję, że to ukształtuje orzecznictwo i wymusi respektowanie prawa
Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
7777777777777 napisał(a):https://stooq.pl/n/?f=1314955
rubik napisał(a):jacek2978 napisał(a):Co się dzieje z złotym masakra
frank po zł znowu
7777777777777 napisał(a):rubik napisał(a):7777777777777 napisał(a):rubik napisał(a):seven, Twoje opcje do piachu idą jednak
trzeba było zagrać czerwone nie zielone ale z ruletką tak jest
w ruletce są czerwone i czarne, nie ma zielonych
na opcjach straciłem niecałe 500 pln na fw miałbym 6000 pln w plecy
jakbym obstawił dobrze to za 800 pln miałbym 6000
mam coll marcowe odbiją te 500 pln stracone dziś
nowicjusz napisał(a):Jesteś w stanie podać pełną nazwę takiej opcji bo Przeglądałem i tych opcji jest w cholerę.
OW20U192200 o tą chodziło ?.
Jeśli cena na koniec wyniosła 30 PLN a zapłaciĺ 8 PLN.
To zysk wyniesie 22 ?
irtek62 napisał(a):nowicjusz napisał(a):Jesteś w stanie podać pełną nazwę takiej opcji bo Przeglądałem i tych opcji jest w cholerę.
OW20U192200 o tą chodziło ?.
Jeśli cena na koniec wyniosła 30 PLN a zapłaciĺ 8 PLN.
To zysk wyniesie 22 ?
Nowicjusz dobrze liczysz z tym że musisz to wiedzieć a jesli nie wiesz to cena opcji ma mnoznik 10X czyli zysk 22zł x10 wynosi 220zł za jedną opcję i jeśli kupiłeś 10szt to zysk wynosi 2200zł a zapłaciłeś za nie 800zł za 10szt..prawda że to proste do obliczenia...
seven jak zagrałęś w ruletkę to szkoda że nie obstawiłeś dwa scenariusze put 2200 i call 2200 za te samą kwotę ....miałbys zysk gwarantowany
nowicjusz napisał(a):Czy na opcjach też codziennie musisz uzupełniać depozyt w przypadku straty ?.
Jeszcze jedno najważniejsze wyczytałem że są opcje europejskie i amerykańskie i europejskie w tym polskie musisz trzymać do wygasu prawda to?
Nie mogę naprzykład o 11.00 kupić a o 12.00 sprzedać?
To trochę bezsensu
nowicjusz napisał(a):Nabywca opcji, nie musi wnosić ani utrzymywać depozytów zabezpieczających.
oraz
Zobowiązany jest on również do aktualizowania swoich depozytów na zasadach określonych przez KDPW_CCP.
To jak w końcu. z tym depozytem.
irtek62 napisał(a):nowicjusz a ty tak to wogóle to spisz o tej piorze...ja to czytam wsio bo brak mi czasu..i tak brak mi towazrzystwa do pogawędki bo człek czuje się samotny jakn pies na uwięzi..stąd czasami moje idiotyczne wpisy pojawiają sie na blogu
nowicjusz napisał(a):Topix
Jak zwykle udzielasz dziwnych odpowiedzi ale przyzwyczaiłem się.
Jestem zielony jeśli chodzi o opcje i chciałbym kilka praktycznych porad a nie durnego wymądrzania się admina.
nowicjusz napisał(a):Pewnie znowu skasujesz ale wisi mi to.
Powinni Cię wywalić bo nie nadajesz się.
nowicjusz napisał(a):A jak mi chcesz zaimponować to przyłóż się
nowicjusz napisał(a):a nie wklejaj bzdurne formułki opisz np. Jakiś przykład itp.
nowicjusz napisał(a):Może wtedy zmienię o Tobie zdanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości