Witam,
chciałbym się podzielić moim nowym odkryciem inwestycyjnym, przy którym na pewno pozostanę dłużej, ze względu na potencjał wzrostu spółki.
Jeśli ktoś szuka spółki, która rośnie organicznie ok. 20% rocznie od 10 lat - mówię oczywiście o przychodach, nie jest zadłużona, ma dobrego prezesa - poznałem osobiście i mogę wydać bardzo dobra opinię, jest jeszcze niedoceniona (C/Z po emisji prywatnej we wrześniu ok. 7,5), w którą dopiero co pomimo małej kapitalizacji wchodzą Fundusze inwestycyjne, która za 2-3 lata (oby) będzie liderem w europie w segmencie produkcji niszowej dla przemysłu motoryzacyjnego, która nawet w kryzysie przynosiła zyski polecam Izo-Blok.
Moje przeoczenie tej spółki wynikało iż pojawiła się na New-Connect, a jak wiadomo ma ten rynek łatkę oszustów.
W przyszłym roku przechodzą na główny parkiet.
Jutro będą podawać wyniki za 1 kwartał (tam rok bilansowy to maj-kwi) i będzie prawdopodobnie miła niespodzianka.
Największym problemem tej spółki jest to że jej akcji nie ma jak kupić - inwestorzy nie bardzo chcą sprzedawać.
Moim podstawowym założeniem jest sprzedaż przy wskaźniku C/Z 15 za ok 2 lat - zakładam iż zyski w tym czasie wzrosną ok 30-40% - mają bardzo duży potencjał po stronie zrówno przychodów jak i kosztów.