Izo-blok SA dla inwestujących we wzrost

Inwestycje w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Moderator: queba

Izo-blok SA dla inwestujących we wzrost

Postprzez barsie » 2013-09-12, 10:50

Witam,

chciałbym się podzielić moim nowym odkryciem inwestycyjnym, przy którym na pewno pozostanę dłużej, ze względu na potencjał wzrostu spółki.

Jeśli ktoś szuka spółki, która rośnie organicznie ok. 20% rocznie od 10 lat - mówię oczywiście o przychodach, nie jest zadłużona, ma dobrego prezesa - poznałem osobiście i mogę wydać bardzo dobra opinię, jest jeszcze niedoceniona (C/Z po emisji prywatnej we wrześniu ok. 7,5), w którą dopiero co pomimo małej kapitalizacji wchodzą Fundusze inwestycyjne, która za 2-3 lata (oby) będzie liderem w europie w segmencie produkcji niszowej dla przemysłu motoryzacyjnego, która nawet w kryzysie przynosiła zyski polecam Izo-Blok.

Moje przeoczenie tej spółki wynikało iż pojawiła się na New-Connect, a jak wiadomo ma ten rynek łatkę oszustów.
W przyszłym roku przechodzą na główny parkiet.

Jutro będą podawać wyniki za 1 kwartał (tam rok bilansowy to maj-kwi) i będzie prawdopodobnie miła niespodzianka.

Największym problemem tej spółki jest to że jej akcji nie ma jak kupić - inwestorzy nie bardzo chcą sprzedawać.

Moim podstawowym założeniem jest sprzedaż przy wskaźniku C/Z 15 za ok 2 lat - zakładam iż zyski w tym czasie wzrosną ok 30-40% - mają bardzo duży potencjał po stronie zrówno przychodów jak i kosztów.
barsie

Dołączenie: 2010-12-12, 20:36

Re: Izo-blok SA dla inwestujących we wzrost

Postprzez barsie » 2013-09-13, 13:42

Właśnie podali wyniki za 1 kwartał 2013 roku. Wzrost przychodów o 40% r/r, wzrost zysku netto za kwartał z 200 tys do 1,2 mln.

Wynik netto za ostatnie 4 kwartały - 5 200 tys. zł. Kapitalizacja giełdowa po emisji - ok. 35 mln zł.C/Z przy obecnym kursie - ok. 35 zł 6,73.
barsie

Postprzez barsie » 2013-10-03, 00:05

Kurs już w okolicach 52 zł.
barsie

Postprzez barsie » 2013-12-15, 10:20

Wyniki kolejnego kwartału pokazują zysk za ostatnie 4 kwartały 8 zł za akcję. Obecny kurs to ok 62 zł.
Wygląda rewelacyjnie.
barsie

Postprzez barsie » 2015-04-02, 20:41

Ciekawi mnie czy ktoś z forum zainteresował się tematem. Wchodziłem w izoblok pierwszy raz po 28 zł.

obecnie na części portfela kasowane zyski po 89 zł. Obecnie kurs wynosi 96 zł.

Do zarobienia było 200 proc. W 1,5 roku. Obecnie przechodzą na główny rynek i szukają podmiotów do przejęcia.

Ja miałem okazję poznać Prezesa i ze świecą szukać takich ludzi, którzy tak traktują akcjonariuszy również mniejszościowych.

w międzyczasie spółka tyle poprawiła wyniki ze przy obecnym kursie c/z jest około 11,5.

W najbliższych kwartałach można się spodziewac poprawy wyników. Spółce pomaga ożywienie w Niemczech. Napisze ze mam dużą satysfakcję iż podzielił em się na forum informacją. Ciekawe czy ktoś się zainteresował.
barsie

Powróć do Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości