25.02.2009 - komentarze w trakcie sesji....

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy WIG20 w dniu 26.02.2009r.

Ankieta zakończyła się 2009-02-26, 10:00

wzrosnie?
7
44%
spadnie?
9
56%
pozostanie bez zmian +-0,25%?
0
Brak głosów

Razem głosów : 16

Postprzez skippy » 2009-02-26, 01:15

marbo napisał(a):
Andrzej napisał(a):
GIELDZIARZ napisał(a):(...)

. Pamiętasz w jakiej fali elliotowiec powinien być poza rynkiem, bowiem fale te są najbardziej zdradzieckie?

Pozdrawam

Kurcze przypomnij bo albo mam sklerozę albo jestem zbyt leniwy - nie pamiętam

Tu John krzyczy na początku:
http://www.youtube.com/watch?v=VpCdDwvhgcw
"Pokusa nadużycia ma miejsce, kiedy ktoś bierze od ciebie pieniądze i nie jest za nie odpowiedzialny." G.Gekko ;)
Awatar użytkownika
skippy

Dołączenie: 2006-08-30, 16:28
Miejscowość: Warszawa

Postprzez marbo » 2009-02-26, 02:03

Skippy ty jak wytłumaczysz to nie ma bata :-P
Trzeba było tak od razu
marbo

Dołączenie: 2009-02-26, 00:58

Postprzez Andrzej » 2009-02-26, 02:10

GIELDZIARZ napisał(a):
Ja mysle zeby zagrac (...)

Przepraszam Giełdziarz ale ja ripostowałem tylko słowo "hossa", na objawienie której tak wszyscy czekają. Hossa to dla mnie x-letni ruch przebijający poprzednie historyczne szczyty. Na coś takiego przyjdzie czas tyle że to nie TEN czas. Jeśli czytasz czasami Neely'ego lub Prechtera i porównujesz wykresy indeksów giełdowych, towarowych itp., to trudno nie zgodzić się z nimi że przed nami okres deflacji. To nie najlepszy czas będący zaczątkiem hossy...

Lem, którego wiedzę niezmiernie cenię, podejrzewał że skończy się na najmniejszym wymiarze kary - na zigzagu abc począwszy od roku 2000. Spójrz na jego blog dzisiaj, a zwłaszcza na ostatnie komentarze. Zwraca uwagę że jedną z możliwości, która się obecnie wyłania, jest inne podejście do rozpisania fal, mających swój początek w marcu ubr. Neely od dłuższego czasu ostrzega że w perspektywie wielomiesięcznej indeks S&P zmierzy się z okolicami 500 pkt - co ma być dołkiem nieprzekraczalnym za jego i naszego życia. Idąc tym torem owa "hossa" może być li tylko falą 4 w 5 (w jednym dużym impulsie) od samych szczytów. Zakres owej "hossy" łatwo wyznaczyć...

P.S. Najbardziej niewdzięczną z fal do tradingu jest fala 4, czego przykładem nader wyrazistym było okres od listopada (niektóre swingi w styczniu niejednego przyprawiały o palpitacje). Ileż tam się wariantów tworzyło samoistnie... ech...

Pozdrawiam
Andrzej

Dołączenie: 2008-04-15, 17:49
Miejscowość: Wrocław

Postprzez olab » 2009-02-26, 08:28

Andrzej napisał(a):Jeśli czytasz czasami Neely'ego lub Prechtera i porównujesz wykresy indeksów giełdowych, towarowych itp., to trudno nie zgodzić się z nimi że przed nami okres deflacji.

witaj Andrzej :-)
patrzac na ilosc drukowanych walut pompowanych w gospodarki, pozwole sobie wyrazic odmienne zdanie.
podobno jedynym czynnikiem ograniczajacym ten proces jest ilosc ... drzew, ktore ida na przemial ;-).
skutkiem tego moim zdaniem niewatpliwie bedzie inflacja

pozdrawiam

olab
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość