KRACH

Analiza techniczna futures WGPW

Moderatorzy: olaf, krezus, LeM, queba, thejvit, leos, frodo

KRACH

Postprzez azirafal » 2006-12-19, 11:57

WieszczyŠ nic nie chce ale panowie ja juz od 2 tygodni tylko gotˇwka w portfelu i ma?y szort (szkoda ?e nie na MIDWIG). Moim zdaniem nie czeka nas bessa (narazie) ale krach pomˇg?by oczyÂciŠ powietrze.

Pamiŕtam ?e kiedy uda?o mi siŕ wywrˇ?yŠ jaki poziom (3000 chyba) w ktˇry sam do ko˝ca nie wierzy?em. Ma?y twierdzi ?e 2500. Hmm daleko nie? nie chce nic wyliczaŠ ale krach by sie przyda?.

Za du?o tramwajarzy kupi?o akcje.

azi
azirafal
azirafal

Dołączenie: 2006-10-10, 11:56

Postprzez Jan24 » 2006-12-19, 16:52

Tak na powa?nie to tego nie da sie przewidzieŠ. Z analizy definicji wynika, ?e wydarza siŕ to wtedy, gdy jest najmniej spodziewane. Wiadomo, jak za ka?dym wachniŕciem kto bŕdzie krzycza?, to kiedy musi trafiŠ.
Zgadzam siŕ ?e jest spe?nione sporo warunkˇw, ale mog? przecie? zadecydowaŠ rzeczy ktˇrych w ogˇle nie bierzemy pod uwagŕ. Dzisiejsza reakcja inwestorˇw na restrykcyjne poci?gniŕcie w?adz monetarnych Tajlandii mo?emy potraktowaŠ jako pewnego rodzaju balon prˇbny. Trzeba poczekaŠ dwa, trzy dni, jak np. zareaguj? gie?dy ameryka˝skie (szczegˇlnie te m?ode), ewentualnie region azjatycki.
Nasz rynek jednak toczy siŕ swoim torem, chocia? otoczenie mo?e go na jaki czas z tego wybiŠ.
Nie zgadzam siŕ tylko z twierdzeniem ?e krach by siŕ przyda?. Naprawdŕ du?o lepsze dla rynku s? korekty oczyszczaj?ce. Nie gram akcjami, mam zero paierˇw, ale ju? to prze?y?em i wiem ?e takie gwa?towne za?amanie nastrojˇw, mo?e na d?ugi czas pogr??yŠ rynek w mara?mie. B?d?my wiŕc optymistami w "ameryka˝skim" stylu i wierzmy w miŕkkie l?dowanie. :mrgreen: Pozdrawiam
Jan24

Dołączenie: 2006-11-26, 23:18

Re: KRACH

Postprzez machanys » 2006-12-20, 08:52

azirafal napisał(a):WieszczyŠ nic nie chce ale panowie ja juz od 2 tygodni tylko gotˇwka w portfelu i ma?y szort (szkoda ?e nie na MIDWIG). Moim zdaniem nie czeka nas bessa (narazie) ale krach pomˇg?by oczyÂciŠ powietrze.

Pamiŕtam ?e kiedy uda?o mi siŕ wywrˇ?yŠ jaki poziom (3000 chyba) w ktˇry sam do ko˝ca nie wierzy?em. Ma?y twierdzi ?e 2500. Hmm daleko nie? nie chce nic wyliczaŠ ale krach by sie przyda?.

Za du?o tramwajarzy kupi?o akcje.

azi

Bartek a 3500 ? figa z makiem ? wciaz stoimy przed 3500 a dojsc tam "musimy"
;-)
machanys

Dołączenie: 2006-08-23, 10:15

Postprzez azirafal » 2006-12-20, 10:04

Mo?e i figa z makiem, nie wiem, ja wole sie nie przywi?zywaŠ szeczegˇ?owo do jaki poziomˇw. Wykresy przypominaj? mi sytuacjŕ w20 z pocz?tku 2004 roku. Pisz?c to widzŕ jak kontrakty rw? siŕ w?aÂnie w gˇrŕ i zaczynam siŕ zastanawiaŠ nad sensem inwestowania d?ugoterminowego.

Pozyjemy zobaczymy, a mo?e baza bŕdzie +100 za nied?ugo?
azirafal
azirafal

Dołączenie: 2006-10-10, 11:56

Powróć do Analiza techniczna futures

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość