Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
skippy napisał(a):olaf, czego to wykres?
skippy napisał(a):Co do tych dwóch kwestii:
"cywilizowana" giełda - ja bym szukał głębszych przyczyn w płynności i ogólnym wolumenie' dzięki tymże wykresy maja o wiele "ładniejsze" i bardziej przewidywalne kształty.
skippy napisał(a):co do śledztwa - rozumiem, ale dlaczego wszystko jest "w porządku" z zawaleniem naszego w20 o 100p w czasie, gdy świat co chwilę badał nowe szczyty?
Co to za różnica czy w 10 minut, czy walcem w dwie sesje?
Tylko taka, ze nie mając SL ma się więcej czasu na decyzję czy już walić spod palca, czy może jeszcze nie.
skippy napisał(a):Co do open tam, gdzie close:)
Pewnie, że fajny pomysł - tylko jakim cudem to można by było technicznie wykonać?
IMO to niemożliwe i jedyna opcja - notowania ciągłe 24/24 no ale i tu wtedy są luki, aczkolwiek raz na tydzień.
skippy napisał(a):I jeszcze jedna kwestia ws. cudów 19 marca.
Przecież każdy mógł zrolować i nie było przymusu gry na H10.
I tak naprawdę większość liczyła dokładnie na to, co się stało, tylko w dół (ja też na to liczyłem do pewnego momentu).
Grupa poszkodowanych jest więc mała - ci co nie trafili z kierunkiem o godz. 15:10 + nie mieli SL + nie zrolowali pozycji.
A co do jazdy na bazowym - trudno mówić o jakichś szkodach. Przez godzinę wszyscy mieli wspaniałą okazję żenić akcje po bardzo atrakcyjnych cenach dzięki uprzejmości sponsora.
skippy napisał(a):Dla mnie najbardziej płynny i najłatwiejszy do gry jest różowy, później pomarańczowy i najmniej niebieski.
Ciekawe jak to się pokrywa z moja teorią.
olaf napisał(a):
Odpowiem, ale moze ktos jeszcze sie wypowie, ktory wykres mu najbardziej odpowiada?
Mie napisał(a):można było się IMO zorientować ok. 13.00. Było wtedy widać nagle znacznie rosnący, zamiast malejący lop na serii H.
Nie umknęło to uwadze na kanale.
Mie
olab napisał(a):Co do mentalności graczy, to faktycznie nawet w konkursie (aczkolwiek są to inne zasady - głównie granie na maksa) widać skłonności inwestorów do jednej ze stron rynku. Przykłądem jest m.in. lider -zyskujący na wzrostowych sesjach futa i tracący na spadkowych, natomiast przebił wszystkich niejaki tequila twardo obstawiający elki, czego skutkiem był zjazd kapitału do 1900 zł w dołku 4 tygodnie temu i wzrost do ponad 23000 zł obecnie (5 pozycja) dzięki refinansowaniu zysków w elki na obecnym UPie.
olab napisał(a):Sam też to mam z przewagą do eLek w stosunku 6:4 lub nawet 7:3. Zdecydowanie łatwiej otwieram L, natomiast 3 razy zastanawiam się na otwarciem eSek. Z kolei znam kolegów, którzy mają dokładnie odwrotne preferencje. Wniosek z tego chyba taki, że powinniśmy ... założyć spółdzielnię
pozdr
olab
olab napisał(a):Schodząc na ziemię - co wiadomo na poniedziałek to to, że seria H wygasła, natomiast został gracz(e) z mega workiem akcji na indeks kupionych po średniej wartości indeksu 2480.
olab
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości