Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
nick napisał(a):witam
dziś zaobserwowałem wzmożony popyt na kontrakty na poziomie 2396-2397 . oczywiście przed spadkiem.bylem zaskoczony bo wyglądało to tak jakby ktoś był przekonany ze straty nie będzie. w tym samym czasie na cnbc europe(caly czas mam podgląd na ten kanał w oknie). pokazywano zamieszki w grecji i spadek kontraktów na dow jones.pózniej oczywiście wszystko spadło ale pod koniec sesji wróciło jak bumerang do poziomu 2396 punktów...
kevin470 napisał(a):oczywiscie to ok 1150 to zakres spadkow pierwszej piatki . zakres spadkow calej duzej piatki wychodzi mi gdzies w granicach 1108-10
nick napisał(a):witam
dziś zaobserwowałem wzmożony popyt na kontrakty na poziomie 2396-2397 . oczywiście przed spadkiem.bylem zaskoczony bo wyglądało to tak jakby ktoś był przekonany ze straty nie będzie. w tym samym czasie na cnbc europe(caly czas mam podgląd na ten kanał w oknie). pokazywano zamieszki w grecji i spadek kontraktów na dow jones.pózniej oczywiście wszystko spadło ale pod koniec sesji wróciło jak bumerang do poziomu 2396 punktów.
podobne "zjawisko" było widoczne w okolicy 2580 ale w druga strone na S.jeszcze przed spadkiem wig20. pozniej spadło jak lawina.
dziś oczywiscie też miałem S ale zamykałem wystraszony po 2400 ,przed spadkiem. nie "łapalem" jak spadało bo przeczuwałem ze będzie coś nie tak.
od początku gdy otworzylem rachunek otwieram S.oczywiście ktoś może powiedzieć ze gram pod prąd bo trend jest wzrostowy a trend jest twoim przyjacielem:) ale na 57 transakcji S na razie dwie w plecy. czyli statystyka dobra.
jedyny minus to zbyt szybko zamykam dobre pozycje. ale przecież nie można wszystkiego przewidzieć.
oczywiscie to tylko moje obserwacje tzn popytu na poziomie 2396 i wczesniej na s w okolicy 2580.mogę się myslić bo przecież juz raz zostałem bankrutem w 2003 roku,podobno trzeba dwa razy:).drugiego razu nie będzie bo powiedziałem sobie ze jeśli strace 15% środków to zamykam rachunek i wróce po przerwie.ostatnia przerwa trwała 7 lat.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości