Nie spodoba?o mi siŕ zejÂcie do luki bessy na w20. dlaczego ? juz wyjasniam.
caly dzien narzekalismy na to , ze nie ma ruchu. i to prawda. rynki w azji zawalone spadkiami, w Europie na du?ych minusach, waluta nasza dro?eje, a my sobie stoimy i wymieniamy sie koszykami akcji i futami.od 3192 do 3198 pkt. same sety jako zapory na rynku + dokladanie.nie wiem czy mialy one nas wystraszyc przed spadkami , czy byly tam ulokowane eLki.
75minut przed zakonczeniem sesji, cos zaczelo sie dziac i spadac. trwalo to wg wykresu koli 45 minut!!!!, z iscie chirurgicznym podejÂciem do luki bessy na w20!!!
w20lukabessy zrobilismy nowe miny i na w20 (o 4pkt!!!!) i na FW (9pkt) po czym wrocilismy powyzej 3170 zeby zakonczyc dzien na 3179pkt.
na fixie pozostalo duzo zlecen po stronie kupna na akcjach, podobnie na futach, ale tutaj nie wiemy czy w gre wchodzilo zamykanie S (bardziej prawdopodobne, patrz spadek LOP), czy branie L.
- moja subiektywna ocena.
i moje pierwsze pytanie.
- kto lykal te kosze akcji?
na wykresie zaznaczylem
przykadowy rozk?ad fal. czarnym kolorem zaznaczylem korekte wzrostow ABC- jako koniec korekty dalszych wzrostow, a pi?tka spadkowa dopiero jako A.
tak czy tak czekaja nas wzrosty , albo jako nowy impuls, albo jako korekta spadku fali A.
du?y wolumen wskazuje na extremum dotychczasowego trendu i jeÂli po??czyŠ to z obron? luki (?)+ odbieranie towaru koszowego przez niewidzialn? rŕkŕ + znowu szalejacy midwig, pozwala mi twierdziŠ, ?e czekaj? nas prawodpodobnie wzrosty,
tyle ?e nasi fachowcy przyjeli innego fachowca - Skrzypka na prezesa NBP.czy on na dachu czy nie, ale (czytaj jak pisze) Barnaka to on zna i wie kto to jest :)))).
czy rynek zareaguje na t? niesympatyczn? wiadomoŠ , czy jest to juz wliczone w korekte >?
narazie pewne jest to, ?e trend spadkowy trwa i trzeba sie go trzymaŠ. jednak dochodza juz prze?sanki za tym, ?e lepiej byŠ ostro?nym i przy sygnale odwrotu wyjŠ z pozycji S. narazie takowego nie ma.