Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
olab napisał(a):
p.s. jeśli ktoś gdzieś czytał o "pomyłce gpw" i ujawnieniu pozycji grubasa, to uprzejmie proszę o linka.
skippy napisał(a):Nie chce mi się rozpisywać o tym całym skandalu, bo to nic nie da...
Ale mam istotne pytanie.
Czy to jest zaangażowanie na jednego inwestora, czy na jednym rachunku?
olaf napisał(a):IMO chodzi tu o jednego inwestora, przy czym moze on miec zarówno eL i eS (na subkontach). Wtedy jednak bylaby podana liczba portfeli: 2 (lub xx).
skippy napisał(a):olaf napisał(a):IMO chodzi tu o jednego inwestora, przy czym moze on miec zarówno eL i eS (na subkontach). Wtedy jednak bylaby podana liczba portfeli: 2 (lub xx).
A to OK.
Ale pewnie spółki formalnie niezależne a powiązane kapitałowo już są jako inny gracz.
olaf napisał(a):skippy napisał(a):olaf napisał(a):IMO chodzi tu o jednego inwestora, przy czym moze on miec zarówno eL i eS (na subkontach). Wtedy jednak bylaby podana liczba portfeli: 2 (lub xx).
A to OK.
Ale pewnie spółki formalnie niezależne a powiązane kapitałowo już są jako inny gracz.
Tak, bo sa zarejestrowane w KDPW jako odrebny podmiot do rozliczen.
skippy napisał(a):olaf napisał(a):skippy napisał(a):olaf napisał(a):IMO chodzi tu o jednego inwestora, przy czym moze on miec zarówno eL i eS (na subkontach). Wtedy jednak bylaby podana liczba portfeli: 2 (lub xx).
A to OK.
Tak, bo są zarejestrowane w KDPW jako odrębny podmiot do rozliczeń.
reasumując te dane nie mają żadnego sensu
skippy napisał(a):Tak więc WGPW chwali się, że udostępnia inwestorom wspaniałe bieżące info pozwalające lepiej "czuć" rynek, a tak naprawdę mamy wspaniały element którym potencjalnie można dowolnie manipulować.
A tym samym jeszcze bardziej zaciemniać obraz rynku.
Major napisał(a):Na ESF robimy 5-ke z zasiegiem na 1120. Skip, akurat pasuje mi to z podejsciem pod spadkowa na DJIA.
Na FW w nast. tyg. lepiej poszukac okazji na S, moim zdaniem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości