Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Tomasz napisał(a):Skippy, a wcale niekoniecznie bo to oczywiste, wyjechałeś z Prechterem a nie wiem komu lepiej by zrobił :)
ADAM napisał(a):olab napisał(a):... wariant, że redukują się nasze fundusze, a kupują grubasy z londka zdroj,
W tym wariancie już w piątek lub poniedziałek byłaby próba powera i odcięcia od akcji.
Czyli początek miesiąca - Up, wyczyszczenie stopów tym, którzy otwierali krótkie poz. na obecnej konsolidacji i dopiero pózniej wyczekiwana korekta spadkowa.
pozdro
olab
Olabo wg Twojej teorii - ktos od 2 tygodni odbiera towar przy ogromnych obrotach, aby nastepnie zrobic falszywe wyjscie up i zwalic rynek... czy cos pominalem ?
Druga sprawa - jezeli mozna zapytac dlaczego tak usilnie obstawiasz ze to nie ofe odbieraja towar, juz przy wygasie zauwazylem ze ostro obstajesz za GS i wyjsciem up.
Pozdro
ADAM napisał(a):
Olabo wg Twojej teorii - ktos od 2 tygodni odbiera towar przy ogromnych obrotach, aby nastepnie zrobic falszywe wyjscie up i zwalic rynek... czy cos pominalem ?
ADAM napisał(a):Druga sprawa - jezeli mozna zapytac dlaczego tak usilnie obstawiasz ze to nie ofe odbieraja towar, juz przy wygasie zauwazylem ze ostro obstajesz za GS i wyjsciem up.
Pozdro
olab napisał(a):ponadto jak napisal skippy, zaden grubas tu w pojedynke nie dziala, tylko wszystko jest dogadane, a sa partnerzy, dla których cena nie ma znaczenia.
Delfino napisał(a):olab napisał(a):ponadto jak napisal skippy, zaden grubas tu w pojedynke nie dziala, tylko wszystko jest dogadane, a sa partnerzy, dla których cena nie ma znaczenia.
Ja nie rozumiem. Jaki jest sens kupować czy sprzedawać cokolwiej, jeśli cena nie ma znaczenia? Cena ma zawsze znaczenie i zawsze jedna strona transakcji jest frajerem.
Tomasz napisał(a):...
Delfino napisał(a):Ale dla grubasa futy to chyba nie mają odpowiedniej płynności?
Delfino napisał(a):Ja nie rozumiem. Jaki jest sens kupować czy sprzedawać cokolwiej, jeśli cena nie ma znaczenia? Cena ma zawsze znaczenie i zawsze jedna strona transakcji jest frajerem.
olaf napisał(a):Delfino napisał(a):Ale dla grubasa futy to chyba nie mają odpowiedniej płynności?
FW20,20100930,2580,2623,2576,2617,50613,108488
olab napisał(a):..styl wzrostów pasuje mi na "korsarza", ale być może się mylę...
toma napisał(a):Ale co, umówiony odbiór to nie jest gra popytu z podażą ?
Podejrzewam, że już w dniu umowy każda ze stron zaczęła kombinować. Chciwości się nie oszuka. A do tego są jeszcze podmioty trzecie z karaju i zagranicy....
FW20 tygodniowe. W ramach umowy / zmowy ceny od czerwca zaczęły tworzyć wyższe dołki, ostatnio nawet doszło do tego, że w ramach umowy przekroczyliśmy od góry kilkumiesieczny zakres cen.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość