Delfino napisał(a):Wydawało mi się, że pozycje bierze się zwykle zgodnie z wyrysowanym kanałem. A masz jakiekolwiek możliwości ocenić, czy po chwilowej konsolidacji na wyznaczonym poziomie docelowym wybije się w dół czy w górę? Tzn. rozumiem, że dajesz większe szanse kontynuacji w dół, ale to według mnie wróżenie z fusów. Równie dobrze można argumentować, że trend będzie kontynuowany, a teraz mamy tylko chwilowy odpoczynek.
1) nie wyrysowałem kanału tylko parabolę oznaczającą potencjalne wysycenie ruchu. Gdzie tu kanał??? Raczej widać opór, jeśli już.
2) mam możliwości, swoją statystykę. jak chcesz ją sprawdzić to odszukaj moje ostatnie posty z parabolkami intra i krótki termin i se sprawdź
3) oczywiście że może wybić, nikt tu nie daje gwaranta ale zdecydowałeś się wytykać tylko mi:))) co mi nie przeszkadza, spoko. Tylko niestety nie będę już 158 raz odpowiadał tak samo na Twoje takie same pytania.
4) przedstawiamy tu różne koncepcje w celu dyskusji i to co napisałeś, dotyczy każdej innej tu zawartej, w tym wszystkich Twoich oraz wszystkich innych kolegów którzy nie podsumują "spadnie albo wzrośnie, szanse są 50:50".