Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
LeM napisał(a):Jak wg tego potrafisz zagrać to zapraszam do mnie:)
Major napisał(a):Dobrze, ze są stop lossy:)
Skip, wrzucisz aktualizacje ponizszego rys? Zastanawia mnie czy pomaranczowa parabola, tam gdzie pokazuje biala strzalka nie zostanie potraktowana jako opor przez nasz rynek.
Skip, wrzucisz aktualizacje ponizszego rys? Zastanawia mnie czy pomaranczowa parabola, tam gdzie pokazuje biala strzalka nie zostanie potraktowana jako opor przez nasz rynek.
Delfino napisał(a):...na wybicia z formacji - to normalne...
Delfino napisał(a):LeM napisał(a):Jak wg tego potrafisz zagrać to zapraszam do mnie:)
Widzę, że ciekawa stronka. Na pewno się w to wgryzę, choć do Elliota to podchodzę znacznie bardziej sceptycznie, niż do parabol Skippego - dla mnie to typowa analiza po fakcie. O astrologii nawet nie wspomnę :D
Co to wykresu, to ciekawi mnie jedna rzecz - grasz na wybicia z formacji - to normalne - ale stopa ustawiasz tak blisko, jak tylko się da? Tj. liczysz, że po złapaniu wybicia nie będzie już ruchu powrotnego pod wsparcie? Powiem, że bardzo podoba mi się taka strategia, bo lubię bliskie stopy, duży lewar i takie złote strzały. Ale wydaje mi się, że trafialność takiego systemu jest mizerna i nie wiem, czy lepszych zysków nie przynosiło by ustawianie stopa pod cała formacją, z relatywnie mniejszym lewarem. W każdym razie mam teraz dylemat na EURUSD, czy stopa przesunąć na szczyt konsolidacji, czy trzymać go znacznie niżej...
LeM napisał(a):...To, że wywalają na stopach to rzecz oczywista. Czasami kilka razy trzeba podchodzić do pozycji na poziomie decyzyjnym zanim się narty wepną;)
Skip, wrzucisz aktualizacje ponizszego rys? ...
topix napisał(a):Witam,
czy wobec kolejnego analogicznego przyspieszenia ruchu czas na korekcinę ?
(wykres indexu 1h)
zdrówka
Topix
skippy napisał(a):LeM napisał(a):...To, że wywalają na stopach to rzecz oczywista. Czasami kilka razy trzeba podchodzić do pozycji na poziomie decyzyjnym zanim się narty wepną;)
No cytat dnia jak nie lepiej (fsensie pozytyw) :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości