ALTER napisał(a):Na giełdzie nie ma czegoś takiego jak "racjonalne podstawy":)
Ciężko się nie zgodzić (szczególnie na miejscowej banana) ale mimo wszystko próbowałbym się doszukać i trzymać założeń, itd., taka odrobina szczątkowej logiki.
ALTER napisał(a):Poziom 1960 pkt. które nazywasz kilkuletnimi minimami to nic innego jak filtr cenowy wsparcia na 2000 pkt.
To nie ja nazywam, to SĄ kilkuletnie minima, które co prawda nie wywołały lawiny ale potwierdziły trend który obserwujemy od kilku miesięcy.
ALTER napisał(a):Jeśli moja analiza mniej więcej się sprawdzi longi brane po 1962 pkt. okażą się bardzo dobrą transakcją:)
Nikt nie odmawia nikomu prawa do łapania dołka – do tego sprowadza się polowanie na wsparcia z filtrem czy bez ;) i inne takie zewnętrzne ekspansje zniesień. Będę pierwszy który pogratuluje Ci upolowania dołka i dotrzymania pozycji do maksów ruchu na wspomniane 2250 który właśnie nadchodzi :)
Najłatwiej zarabia się w trendzie a ten jak na razie widzę spadkowy. Proste wyjście na HH pozwoli zmienić optykę postrzegania rynku. Powtórzę to o czym wspomniałem wczoraj: „Z czasem (i koniecznie wyjściem nad ostatni kluczowy max 2180) to i ja bede widział się wyżej.” Tam się dołączę do longa dłuższego niż kilka chwil :)
zdrówka
Topix