Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Lucek napisał(a):gerhard napisał(a):Wed?ug moich wypocin wychodzi tak jak pisze skippy,zwracam uwagŕ na dywergencjiŕ na macd od ktˇrej siŕ najprawdopodobniej odbijemy..........
Czy mˇg?bym poprosiŠ o bardziej szczegˇlowe rozwiniŕcie tej myÂli.
Gdyz patrz?c na za??czony wykres ni w z?b nie moge zauwazyŠ dywergencji, ktˇra czeka a? siŕ od niej co odbije.
Serdecznie witamy na forum te? na pocz?tku nie wkleja?em wykresˇw tylko pisa?em mam jednak proÂbŕ niech w postach bŕdzie choŠ zarys jakiego przysz?ego kierunku rynku dosta?em kiedy zjebkŕ od LEM,a ?ebym uzasadnia? swoje wypowiedzi.pozdrogabrik napisał(a):jesli chodzi o dywergencjŕ to dla mnie jedynym oscylatorem na ktˇrym ich szukam jest RSI natomiast MACD u mnie inna rolŕ odgrywa(do niedawna w ogˇle go nie u?ywa?em) co do rynku misia jeÂli jak piszesz co naci?gasz w teorii lub tezie to ju? to j? mocno os?abia.Fale elliotta mocno "testowa?em" w ubieg?ym roku i lubiŕ t? teoriŕ jednak gdy prˇbowa?em na podstawowych falach j? sprzwdzaŠ nie da?o siŕ ich dopasowaŠ wiŕc robi?em to trochŕ inaczej ale muszŕ powiedzieŠ ?e w sierpniu ubieg?ego roku idealnie obliczy?em wed?ug tej teorii obecne szczyty (du?o pisa?em na forum money.pl i tam s? te zapiski ale niestety ciŕ?ko teraz je wyszukaŠ nawet mi w tamtej wyszukiwarce.
gerhard napisał(a):?eby o tym ju? nie pisaŠ to by? skrˇt myÂlowy dywergencja by?a co to jest dywergencja ka?dy wie po szczytach tej dywergencji prowadzimy liniŕ,ka?dy widzia? kilkaset razy wykresy wska?nika ktˇry nie prze?ama? takiej lini od do?u w nastŕpnych podejŠiach .kropka.
Olek z tym silnym sygna?em kupna to przesadzi?e setki przy?adˇw ?e po przekroczeniu 0 od do?u wsa?nik wraca od razu na minusOlek napisał(a):Jutro na otwarciu linia trendu spadkowego na MACD (dywergencji nie ma) zostanie pokonana. Rownoczesnie wskaznik wyraznie przekroczy poziom 0, co bedzie potwierdzeniem silnego sygnalu kupna (dla osob grajacych na tym interwale). Interpretacja tej sytuacji technicznej jest wiec przeciwna niz przedstawiona.
Witaj mistrzu dobrze ?e wtedy zwrˇci?e mi uwagŕ,jakie pomys?y co do falek po dzisiejszej sesji.LeM napisał(a):Gerhard, nie dosta?e ?adnej zjebki. Tu nie ma zjebek. Trudno jest tylko dyskutowaŠ z tezami nie znaj?c argumentˇw jekie przyÂwieca?y ich postawieniu.
Bo nie zagra?em pod swoje oznaczenie a t?um panikowa? i do??czy?em do stada becz?cych baranˇw naszczŕÂcie bliski stop by?Viking napisał(a):gerhard napisał(a):?eby o tym ju? nie pisaŠ to by? skrˇt myÂlowy dywergencja by?a co to jest dywergencja ka?dy wie po szczytach tej dywergencji prowadzimy liniŕ,ka?dy widzia? kilkaset razy wykresy wska?nika ktˇry nie prze?ama? takiej lini od do?u w nastŕpnych podejŠiach .kropka.
Tylko dlaczego siŕ denerwujesz?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości