Ankieta i kometarze po sesji 27.06.2007r

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy Twoim zdaniem 28.06.2007 wig20:

Ankieta zakończyła się 2007-06-28, 08:59

wzroÂnie
9
100%
spadnie
0
Brak głosów
nie zmieni siŕ (max +/- 0,25%)
0
Brak głosów

Razem głosów : 9

Postprzez Lucek » 2007-06-27, 23:22

...
Ostatnio edytowany przez Lucek, 2007-07-05, 20:51, edytowano w sumie 1 raz
Lucek

Dołączenie: 2006-06-26, 20:09

Postprzez skippy » 2007-06-27, 23:48

Lucek napisał(a):
skippy napisał(a):Tak to widzŕ i ja te? nie rozumiem z?oÂliwoÂci.

Czy to moja wina, ?e ludzie myl? z?oÂliwoŠ z ironi??

Mieszasz dwie rzeczy i okazujesz swoj? irytacjŕ faktem dyskutowania o Elliocie, zniesieniach w tˇjkach spadkowych czy d?ugoterminowych korelacjach faz ksiŕ?yca z w20 itp.
Je?eli s? chŕtni do dyskusji na te tematy to czemu nie?

W dodatku sprawa jest obracana drug? stron? czyli niby jakim brakiem wdziŕcznoÂci.
Tego to ju? zupe?nie nie rozumiem (toma) bo bardzo ceniŕ Lucka i to co robi.
Czy kto go tu atakuje?
Poczytaj gdzie indziej. Tu nie widzŕ.

Druga (pierwsza?) rzecz to DT.
Dzi mia?em cztery sygna?y zajŕcia pozycji i nie robi?em tego Elliottem, harami ani klinem z zaŠmieniem ksiŕ?yca.

[comment do rys]
Nie u?ywam Ârednich miŕdzysesyjnych; to pewien problem dla mnie ktˇrego jednoznacznie nie rozwi?za?em.
St?d sygna?y sa istotne dopiero oko?o 10:00 - 11:00.
Załączniki
pulp.png
Ostatnio edytowany przez skippy 2007-06-28, 00:11, edytowano w sumie 2 razy
"Pokusa nadużycia ma miejsce, kiedy ktoś bierze od ciebie pieniądze i nie jest za nie odpowiedzialny." G.Gekko ;)
Awatar użytkownika
skippy

Dołączenie: 2006-08-30, 16:28
Miejscowość: Warszawa

Postprzez LeM » 2007-06-28, 02:28

Lucek napisał(a):
LeM napisał(a):Lu jeszcze jakby napisa? ktˇre przeciŕcia i jakiej linii daj? sygna?y L i S to by?oby cudownie. Chodzi mi przede wszystkim o 60 min bo na EOD masz zaznaczone.
Poza tym EOD nie wyglada zachecajaco z punktu widzenia zyskownoÂci systemu, przynajmniej jesli chodzi o okres pokazany na wykresie. Zak?adam ?e pozycja jest zajmowania na otwarciu nastŕpnej Âwieczki po sygnale. Inaczej na EOD sie chyba nie da. Jaki komentarz do tej obserwacji? Jak sobie z tym radzisz?

Ja sobie wcale z tym nie radzŕ. Przecie? od roku nie gram wg EOD, a przynajmniej od skokowego wzrostu LOP. O tym mˇwilem wiele razy na mIRCu.
Podobnie jak o tym, ze gram na niskim interwale. Prˇbowa?em na 3' ale ostatecznie zosta?em na wykresie 5'. Dodatkowo spogl?dam na wykres 15'.
Patrz?c na wykres 5' widzŕ zachowanie kursu jednoczesnie na 10' i na 20'.
Obserwacja wykresu 15' pozwala jednoczesnie odczytywaŠ 30' i 60'.
JeÂli chodzi o metody zajmowania pozycji wg B-Line, to linki z opisem podawalem dziesiatki razy, ale zrobie to raz jeszcze:
http://www.trading-naked.com/BuffysBLine.htm
JeÂli interesuje Cie to naprawdŕ, to codziennie mo?esz zg?ebiaŠ tŕ technikŕ na e-Chat'cie w B-Line room'ie.

No widzisz, to mniej wiŕcej tyle ile ja nie gram intra i dla mnie twoje wykresy 5 min s? tak samo przydatne z punktu widzenia tradera jak dla ciebie moje dywagacje na temat fal.
Wykres EOD rˇwnie? dla mnie zachŕcaj?co nie wygl?da.
Reasumuj?c, scalping to tylko jedna z wielu metod tradingu a narzŕdzia stosowane przy tej metodzie niekoniecznie musz? odpowiadaŠ graczom pozycyjnym, chocia? teoretycznie dobry system powinien byŠ dobry na ka?dym interwale i LOP nie powinien tu mieŠ zadnego znaczenia.

PS
toma tylko bez martyrologii please. znamy sie z Luckiem nie od dzi i wiemy ?e robi to co lubi.
Ostatnio edytowany przez LeM, 2007-06-28, 02:38, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez Gregor » 2007-06-28, 11:03

...
Ostatnio edytowany przez Gregor, 2008-12-26, 20:07, edytowano w sumie 1 raz
Gregor

Dołączenie: 2007-06-26, 10:09

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość