13.06.2017 - komentarze na wtorek

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Czy WIG20 w dniu 14.06.2017r.

Ankieta zakończyła się 2017-06-14, 10:00

wzrosnie?
1
25%
spadnie?
2
50%
pozostanie bez zmian +-0,25%?
1
25%

Razem głosów : 4

Re: 13.06.2017 - komentarze na wtorek

Postprzez Major » 2017-06-13, 15:46

banqrut napisał(a):
matseus napisał(a):Opiszę dokładnie: około 15 ts kredytu odnawialnego na początku, żadnej swojej gotówki. chociaż po jakimś czasie taki kredyt traktujesz jak własną kasę. Gdy zbliżałem się do 80 tys zysku to miesięczny zarobek po odliczeniu prowizji wynosił około 15 tys. Szło mi bardzo dobrze: wtopa nr 1, około 40 krótkich pozycji na jsw po około 60- 65 pln, wtopa 2: nadmiar krótkich na fw 20 w październiku listopadzie zeszłego roku branych po 1820 - 1900. Miało być kolorowo i jakiś czas było, później gnój.

Pewnie dla niekrótych niedużo, np. poznałem takiego gościa, który gra na daxie, leszcz jakich mało. Na sam początek w ciągu miesiąca umoczył 300 - 350 tys. to wszystko. Ja jestem z budżetówki, to dla mnie dużo.

W sumie - tak jak piszesz - jedynie dolna granica jest wspólna dla wszystkich: jak zabrakło Ci kasy, to masz przesrane. A górna - dla wielu osób 10tyś. to też bardzo dużo.
Bardzo zgubna jest pewność siebie, kiedy zarobiłeś trzy - pięć razy tyle ile 'zainwestowałeś'. Masz wrażenie, że zawsze będzie Ci się udawało i masz niewiadomo ile na koncie.
Ja cały rok grałem S, a od listopada do lutego wyczyściłem sobie konto z kasy zagraniami 'pod korek', żeby szybko zarobić jeszcze więcej. Chciwość... :-?

Powiem Wam chłopaki jak ja robie. Z każdej zyskownej pozycji wypłacam 40%-60% zysku z rachunku giełdowego. Resztę zostawiam co by może w przyszłości zwiększyć ilość pozycji. Nie gram taką ilością koni, której nie jestem w stanie wytrzymać psychicznie.
Major

Dołączenie: 2007-11-26, 08:53

Postprzez matseus » 2017-06-13, 16:05

na jutro zamawiam lukę, nie za dużą, tak ze 20 pkt do góry.
matseus

Dołączenie: 2009-02-22, 21:20
Miejscowość: Chujmiętki

Postprzez banqrut » 2017-06-13, 16:18

Major napisał(a):Powiem Wam chłopaki jak ja robie. Z każdej zyskownej pozycji wypłacam 40%-60% zysku z rachunku giełdowego. Resztę zostawiam co by może w przyszłości zwiększyć ilość pozycji. Nie gram taką ilością koni, której nie jestem w stanie wytrzymać psychicznie.

IMO, bardzo dobry nawyk. Doszedłem do tego, ale troszkę za późno :mrgreen:
Roken Drol !!!
Awatar użytkownika
banqrut

Dołączenie: 2009-01-10, 21:17
Miejscowość: Rybnik

Postprzez matseus » 2017-06-13, 16:25

Major napisał(a):
banqrut napisał(a):
matseus napisał(a):Opiszę dokładnie: około 15 ts kredytu odnawialnego na początku, żadnej swojej gotówki. chociaż po jakimś czasie taki kredyt traktujesz jak własną kasę. Gdy zbliżałem się do 80 tys zysku to miesięczny zarobek po odliczeniu prowizji wynosił około 15 tys. Szło mi bardzo dobrze: wtopa nr 1, około 40 krótkich pozycji na jsw po około 60- 65 pln, wtopa 2: nadmiar krótkich na fw 20 w październiku listopadzie zeszłego roku branych po 1820 - 1900. Miało być kolorowo i jakiś czas było, później gnój.

Pewnie dla niekrótych niedużo, np. poznałem takiego gościa, który gra na daxie, leszcz jakich mało. Na sam początek w ciągu miesiąca umoczył 300 - 350 tys. to wszystko. Ja jestem z budżetówki, to dla mnie dużo.

W sumie - tak jak piszesz - jedynie dolna granica jest wspólna dla wszystkich: jak zabrakło Ci kasy, to masz przesrane. A górna - dla wielu osób 10tyś. to też bardzo dużo.
Bardzo zgubna jest pewność siebie, kiedy zarobiłeś trzy - pięć razy tyle ile 'zainwestowałeś'. Masz wrażenie, że zawsze będzie Ci się udawało i masz niewiadomo ile na koncie.
Ja cały rok grałem S, a od listopada do lutego wyczyściłem sobie konto z kasy zagraniami 'pod korek', żeby szybko zarobić jeszcze więcej. Chciwość... :-?

Powiem Wam chłopaki jak ja robie. Z każdej zyskownej pozycji wypłacam 40%-60% zysku z rachunku giełdowego. Resztę zostawiam co by może w przyszłości zwiększyć ilość pozycji. Nie gram taką ilością koni, której nie jestem w stanie wytrzymać psychicznie.

bardzo dobry nawyk, gratuluję rozsądku.

JA mam taki problem, że pieniądze muszą mi definitywnie zniknąć z pola widzenia, czyli np. ziemia, mieszkanie, numizmaty, coś o czym nie będę myślał, że mogę sięgnąć. Może coś poradzicie? Co tu robić z wolnymi 5000 - 6000 tak by zniknęły na lata sprzed oczu? Monet uncjowych się trochę boję, próbowałem już różych sposobów. Działki budowlane w śmiesznych miejscach próbowałem, niby kiedyś kupiłem za śmieszne pieniądze, cena poszła d góry o 100% w ciągu 10 lat, tylko od pół roku kupca nie ma:)
matseus

Dołączenie: 2009-02-22, 21:20
Miejscowość: Chujmiętki

Postprzez banqrut » 2017-06-13, 16:35

matseus napisał(a):JA mam taki problem, że pieniądze muszą mi definitywnie zniknąć z pola widzenia, czyli np. ziemia, mieszkanie, numizmaty, coś o czym nie będę myślał, że mogę sięgnąć. Może coś poradzicie? Co tu robić z wolnymi 5000 - 6000 tak by zniknęły na lata sprzed oczu? Monet uncjowych się trochę boję, próbowałem już różych sposobów. Działki budowlane w śmiesznych miejscach próbowałem, niby kiedyś kupiłem za śmieszne pieniądze, cena poszła d góry o 100% w ciągu 10 lat, tylko od pół roku kupca nie ma:)

Mnie bardzo odpowiadają obligacje korporacyjne - dobry procent - ok. 5/rok, kwartalne wpływy, nominał 1000PLN pozwala fajnie dobrać ilość, okres 3 lata = 3 lata spokoju :-)
Roken Drol !!!
Awatar użytkownika
banqrut

Dołączenie: 2009-01-10, 21:17
Miejscowość: Rybnik

Postprzez andy » 2017-06-13, 16:37

a stare porzekadło mówi jedz małymi łyżeczkami ,bo jedząc chochlą możesz się udławić :mrgreen:
andy

Dołączenie: 2006-07-06, 22:37

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości