machanys napisał(a):do zarobionych juz 30 dodajemy 3 pkt i mamy 33 to 2 pkt za duzo
no coz na drugi raz bede ostrozniejszy i postaram sie zarobic tylko 31pkt
konlin napisał(a):machanys napisał(a):do zarobionych juz 30 dodajemy 3 pkt i mamy 33 to 2 pkt za duzo
no coz na drugi raz bede ostrozniejszy i postaram sie zarobic tylko 31pkt
Wydaje mi siŕ ?e to b?ŕdne za?o?enie, co zrobisz jeÂli w pi?tek bŕdziesz mia? np. +25 pkt i zaliczysz stratŕ -15? Bŕdziesz za wszelk? cenŕ prˇbowa? jeszcze co wyrwaŠ ?eby sko˝czyŠ tydzie˝ na +31? Nie masz przecie? ?adnej nadwy?ki.
olab napisał(a):witaj Machanys. Wydaje mi sie, ?e powiniene zmodyfikowaŠ nieco za?o?enia. Uwa?am, ?e jak sytuacja jest czytelna i mo?na zarobiŠ wiŕcej, to nie powiniene ograniczaŠ zyskˇw. Tym bardziej, ?e napewno przyjdzie tydzie˝ "stratny" i trzeba bŕdzie "odrabiaŠ" straty. pozdr
olab
machanys napisał(a):olab napisał(a):witaj Machanys. Wydaje mi sie, ?e powiniene zmodyfikowaŠ nieco za?o?enia. Uwa?am, ?e jak sytuacja jest czytelna i mo?na zarobiŠ wiŕcej, to nie powiniene ograniczaŠ zyskˇw. Tym bardziej, ?e napewno przyjdzie tydzie˝ "stratny" i trzeba bŕdzie "odrabiaŠ" straty. pozdr
olab
jezeli przychodzi tydzien stratny to "przecietny inwestor" sie nie sprawdzil, a wiec nie ma juz co komu udowadniac , to nie chodzi o maxymalizacje zyskow, kiedy to w koncu ZROZUMIECIE, to chodzi o statystyke, ze mozna co tydzien doic rynek.........................!!!!!!!!!! na te cholerne 31pkt
macHanys
olab napisał(a):machanys napisał(a):olab napisał(a):witaj Machanys. Wydaje mi sie, ?e powiniene zmodyfikowaŠ nieco za?o?enia. Uwa?am, ?e jak sytuacja jest czytelna i mo?na zarobiŠ wiŕcej, to nie powiniene ograniczaŠ zyskˇw. Tym bardziej, ?e napewno przyjdzie tydzie˝ "stratny" i trzeba bŕdzie "odrabiaŠ" straty. pozdr
olab
jezeli przychodzi tydzien stratny to "przecietny inwestor" sie nie sprawdzil, a wiec nie ma juz co komu udowadniac , to nie chodzi o maxymalizacje zyskow, kiedy to w koncu ZROZUMIECIE, to chodzi o statystyke, ze mozna co tydzien doic rynek.........................!!!!!!!!!! na te cholerne 31pkt
macHanys
Witaj Machans. To Ty mnie chyba nie rozumiesz. Jezeli zalozenie bylo, zeby zarabiac 30 pkt tygodniowo SREDNIO, to OK. Natomiast jezeli chcesz udowodnic, ze przez 50 kolejnych zarobisz po 30 pkt, to sorry, ale nie wiesz chyba co piszesz. Zauwaz ze pierwszy stop loss 15 pkt, to byloby juz 45 pkt do odrobienia, nastepny kolejny to juz 60, a nie zawsze w tygodniu futy rosna 150 pkt iwszystko jest proste. Taka sytuacja napewno przez 50 tyg. wystapi.
Poza tym takie zalozenie jest nierozsadne, wazne zeby zarobic >15000 przez rok, niz zakladac, zeby zarabiac 30 pkt tygodniowo. Zalozenie takie mozebyc podstaw? systemu, ale nie celem.
pozdr
olab
P.S. Stawiam, ze ten post rownie? zostanie usuniŕty tak jak mˇj poprzedni, w ktˇrym nie by?o niczego zdro?nego, za to "lepsze" kwiatki nic nie wnosz?ce konstruktywnego pozostaj?, jak choŠby parŕ przyk?adowych w tym w?tku, ale co tam ... forum moderowane, g?os maj? tylko wybra˝cy ...
queba napisał(a):szkoda, ze masz o nas takie zdanie. jest mi cholernie przykro i czuje sie urazony.
bd napisał(a):Czy w tym tygodniu przecietny inwestor nie zarabia ?
fergus napisał(a):bd napisał(a):Czy w tym tygodniu przecietny inwestor nie zarabia ?
nie lepiej byŠ ponadprzeciŕtnym inwestorem i mysleŠ samemu zamiast czekaŠ na sygna?y kogo innego ? wystarczy rzuciŠ okiem na MACD, oscylator stochastyczny, Ema 5-cio i 15-sto sesyjn?, +Dl/-Dl i ju? wiesz co powiniene zrobiŠ na rynku i uwierz mi - zrobisz to lepiej ni? przeciŕtny inwestor i zarobisz nie 30 pkt tygodniowo, ale conajmniej dwa razy tyle ...
pozdr.
Powróć do Sygnały kupna-sprzedaży
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości