Jestem nowy na forum i wstępnie chciałem się przywitać.
Nie wiem czy wybrałem właściwy dział ale gdzieś muszę zacząć.
Od początku roku zacząłem "bawić" się w grę na kontraktach terminowych FW20
Powiem szczerze z marnym rezultatem, rzadko składam zlecenie i staram się wtedy jak sytuacja jest w miarę jasna czyli ewidentne odbicie od wsparcia czy jego przekroczenie lub jakieś typowe spadki bo najlepiej czuje się zakładając krótkie pozycje. Jednak co zarobię to stracę mimo iż przecież mam możliwość zamknięcia zlecenia jak tylko nie idzie po mojej myśli mam jakiś ustalony poziom straty ale i tak zawsze się cofnę.
Konto mam boś, korzystam z nol, ogólnie wykres podglądam na stooq tam też czytam komentarze, analizy , odczyty w kalendarium, czytam również analizy itd. Przeglądam analizy pko jak podpatruję sygnały na innych stronach. Korzystam też z zagranicznych stron gdzie podpatruję wykresy dax, stox, s&p500 itp
No właśnie ale to wszystko jakoś marnie mi idzie, i mam pytanie do was co zrobić aby szło to lepiej. Zaopatrzyć się w jakieś dodatkowe narzędzia pracy? Coś konkretnego poczytać ? Ogólnie byłbym wdzięczny za rady jak poprawić swoje wyniki. Czas mam z reguły obserwuję giełdę od 9 do 17 Więc mam możliwość aby przy tym posiedzieć.