Witam. Strona chata dzia?a ju? kilka miesiŕcy, niestety niedu?o osˇb dzieli siŕ swoimi uwagami, a ja zmuszony do "utrzymywania frekwencji", ?eby forum nie "zanik?o", z braku czasu, ci?gle odk?ada?em na pˇ?niej, to co byŠ mo?e najwa?niejsze, a mianowicie zamieszczenie podstawowych zasad dzia?ania serwisu.
Nadrabiaj?c te zaniedbanie chcia?bym napisaŠ kilka s?ˇw.
Przede wszystkim :
Forum nie jest dla idiotˇw !!!
PrzenieÂliÂmy siŕ tu z pl.biznes.wgpw, ?eby uciec od pieniaczy, bufonˇw i zadymiarzy. Prowokacyjne i durnowate wypowiedzi idiotˇw, powinny byŠ jednoznacznie skrytykowane, a w razie koniecznoÂci usuniŕte z forum. Serwis ma byŠ "powa?ny", a nie naÂladowaŠ forum parkietu, bankiera czy odg?osy budki z piwem (nie jest moim celem obra?anie kogokolwiek, ale nazywam rzeczy po imieniu).
Celem forum ma byŠ wymiana pogl?dˇw i w?asnych doÂwiadcze˝. Strona siŕ rozwija i napewno wiele rzeczy przyda?oby siŕ poprawiŠ lub zmieniŠ. W tym celu prosimy o uwagi w temacie ktˇry jest do tego za?o?ony w zak?adce forum.
Ja natomiast, ?eby nie by?o niedomˇwie˝, chcia?bym odnieŠ siŕ do dzia?u "komentarz po sesji", gdzie jestem moderatorem.
Komentarz przeznaczony jest dla INWESTORËW, a nie hazardzistˇw. Je?eli kto oczekuje odpowiedzi czy jutro wzroÂnie czy spadnie, to odsy?am do strony, gdzie mo?e siŕ tego dowiedzieŠ (Wiemy wszystko ). Moja metoda polega natomiast na za?o?eniu, ?e rynek albo wzroÂnie, albo spadnie, a kluczowe jest jak siŕ zachowaŠ w tych sytuacjach. Komentarz i wykresy maj? pomˇc w przygotowaniu strategii i podjŕciu decyzji o zajŕciu pozycji w sytuacji gdy rynek wzroÂnie lub spadnie. Je?eli kto nie rozumie o czym piszŕ, to - bez urazy - ale odsy?am do ksi??ek. Czasami dodajŕ swoje przemyslenia na temat otoczenia rynkowego lub tego co sam widzŕ i uwa?am, ?e warto na to zwrˇciŠ uwagŕ (arbitra?, dzia?ania funduszy itp.). Wszystko to jest do dyskusji (to GúËWNY cel Forum !!!), je?eli kto ma inne zdanie, uwagi, przemyÂlenia zapraszam do polemiki. G?os mo?e zabieraŠ ka?dy, kto chce wnieŠ co treÂciwego do dyskusji.
Docelowo przewidywa?em komentarze bardziej "treÂciwe", zawieraj?ce pe?ny opis za?o?e˝ inwestycyjnych na nastŕpn? sesjŕ, wraz z sygna?ami, ale jak pokaza? dzisiejszy dzie˝, niestety forum publiczne nie nadaje siŕ do takich rzeczy. Do rozwa?enia jest za?o?enie forum zamkniŕtego.
Ja czasowo (ok. tydzie˝ ?) muszŕ zawiesiŠ swˇj udzia? na forum, zainteresowanych przepraszam, jednoczeÂnie zapraszam do publikowania swoich przemyÂle˝. pozdrawiam.