Fusˇw na pierwszy tydzie˝ pa?dziernika nie bŕdzie...

czyli... "fusy":)

Moderator: LeM

Postprzez LeM » 2006-09-28, 20:49

...w zwi?zku z wyjazdem na ryby/grzyby:)
Wracam dopiero we wtorek wiec zapraszam w przysz?ym tygodniu.

Zawiedzionych przepraszam.
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

fusy na 1 tydzien pazdziernika

Postprzez krezus » 2006-09-28, 23:16

jak tylko czas pozwoli napisze sybstytut fusow w sobote
CZEŚĆ KREZUS- Marcin Kozak
''...lepiej stracić okazję niż kapitał...''

Zapraszam: Kozaka potyczki z technikami japońskimi...

Image
Awatar użytkownika
krezus

Dołączenie: 2006-06-20, 22:48
Miejscowość: Bytom

Postprzez leos » 2006-10-03, 23:50

... jest wiŕc okazja, by to napisaŠ:
Lem, te Twoje wykresiki z falkami s? piŕkne, to istny majstersztyk!
Dziŕki, tak trzymaj. :-)
leos

Dołączenie: 2006-06-20, 22:30

Wig i biezace fale Elliotta

Postprzez klus » 2006-10-04, 10:24

Biezace oznaczenia fal na WIGu.
klus

Dołączenie: 2006-08-07, 10:43

Postprzez Tomasz » 2006-10-04, 13:33

Mnie zastanawia dlaczego zamkniecie kwarta?u zosta?o wyznaczone na takim poziomie, a nie wyzszym.Przecie? nie trzeba by?o wiele pieniŕdzy aby wyci?gn?Š wyzej (i otrzymaŠ wiŕksza premiŕ).Myslŕ,?e premia roczna jest wazniejsza ni? kwartalna.Mo?e to tylko domys?y,a moze koniec roku przyniesie du?o wy?sze poziomy (na dzisiaj zarz?dzajacy pewnie chcieliby troszkŕ rynek zepchn?Š w dˇ?).
Tomasz
Tomasz

Dołączenie: 2006-07-06, 21:10

Postprzez queba » 2006-10-04, 16:14

tomasz, ale dlaczego myslisz ze chcieliby zepchnac w dol ? maja kupe siana, myslisz ze chca papiery dostac taniej ?
queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez Tomasz » 2006-10-04, 17:49

queba,myÂlŕ,?e cena nie jest tak istotna (zawsze mo?e to byc pojŕcie wzglŕdne).A kluczem jest w?aÂnie to,?e maja kupŕ siana i wiedz? ,?e nap?yw bŕdzie trwa?,a co za tym idzie mog? "kontrolowaŠ" spadek aby nie wywo?ac paniki co mog?o by byc gro?ne (uma?anie jednostek).

MyÂlŕ ,?e jest kilka powodˇw dla ktˇrych warto wywo?aŠ spadek:
1) posrednicy ?yj? z prowizji wiŕc w ich interesie powinno byc to bym ja,Ty i inni dokonywali jak najwiecej operacji.Klient "fundamentalny" kupi? i sprzeda? np. po 3 latach nie jest dobrym klientem biura maklerskiego.A taki ,ktˇry generuje obrˇt jest dobrym klientem.Czy klient ten zarabia to juz zupe?nie inna kwestia.
Mozna zadaŠ pytanie kiedy zdecydujesz siŕ zbyŠ akcje spˇ?ki do ktˇrej jeste przekonany?
- z pewnosci? wtedy kiedy pomyslisz,?e bedziesz w stanie je odkupiŠ taniej czytaj wiŕksz? iloŠ akcji za te same pieniadze (pomijam kwestie zadowalajacego zysku)
- a czy jak bŕd? ros?y (bo kto bŕdzie drozej kupowa? to oddasz tak szybko?)
2) poda? i popyt
Kiedy bŕde mˇg? du?o,szybko i jak najwiŕcej kupiŠ?
Ja bym sprowokowa? spadek o ktˇrym wiŕkszoŠ jest przekonana ?e wystapi jezeli tylko bŕdzie jaki pretekst po to by zgarn?Š i schowac do szuflady jak najwiŕcej akcji(zak?adaj?c,?e pˇ?niej bŕdzie du?o dro?ej).
Kiedy klimat sie ociepli potrzebowa? bedŕ zdecydownie mniej Ârodkˇw by wycena skupionych przeze mnie aktywˇw w za?ozonym przeze mnie czasie by?a na w?aÂciwym poziomie.Dlatego,?e poda? bŕdzie Âladowa.A niech inni p?ac? dro?ej.
Zwrˇc uwagŕ na np.Epd akcji 1,1 mln z czego w wolnym obrocie jest ...,wyniki s?......, a kurs rosnie..(jaki obrˇt)bo kto kupuje przysz?oŠ, a kto mia? kupic, kupi? zupe?nie w innym miejscu.
Albo na drugim biegunie netia,ca?y czas skupowana(tegoroczne komunikaty),kurs spada,wyniki....na dzisiaj jakie sa ka?dy widzi.To po co skupowana?A zacznie wzrost... jak ju? zaparkuja tyle ile bŕdzie potrzeba.A czy bŕda zyski ...to czas poka?e.
Tylko znale?Š pretekst do spadkˇw.
Pozdrawiam
Tomasz
Tomasz

Postprzez Tomasz » 2006-10-04, 18:25

queba,i jeszcze te obroty wzroÂcie.Czemu nie kupuj??Czy te wzrosty sa im na rŕkŕ??e tez klimat na Âwiecie jest taki...........
Tomasz
Tomasz

Postprzez queba » 2006-10-04, 22:03

Mnie zastanawia dlaczego zamkniecie kwarta?u zosta?o wyznaczone na takim poziomie, a nie wyzszym.Przecie? nie trzeba by?o wiele pieniŕdzy aby wyci?gn?Š wyzej (i otrzymaŠ wiŕksza premiŕ).Myslŕ,?e premia roczna jest wazniejsza ni? kwartalna.Mo?e to tylko domys?y,a moze koniec roku przyniesie du?o wy?sze poziomy (na dzisiaj zarz?dzajacy pewnie chcieliby troszkŕ rynek zepchn?Š w dˇ?).

tomasz, wyniki pokazaly, ze fundy zarobily swoje i premie nie odchodzily od poprzednich kwartalow - ostatnio duzo w prasie o tym pisano. na swoje przypuszczenia masz juz odpowiedz.
co do premii rocznej, to napewno jest wazniejsza, w koncu to zamkniecie calego roku po to robi sie rajd Âw. Miko?aja. prezenty na gwiazdke musza byc wypasione :)

dokoncze pozniej bo goscie przyszli :))
queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez LeM » 2006-10-04, 22:06

Cze all
Kurcze rozwalili mi klocuszki w Stanach. Bŕdŕ musia? przemalowaŠ wykresy w weekend:/ Wzrosty i dla mnie s? mocno zaskakuj?ce.
Niemniej poziom pesymizmu we wrzeÂniu by? zastraszaj?cy a to doskona?a po?ywka dla wzrostˇw. Punkt dla kontrarian. To jedno. Drugie to wybory do Kongresu. Wyglada na to ?e Big Guys chc? przemalowaŠ obrazek. Surowce maj? byŠ tanie a akcje maj? rosn?Š aby przeciŕtny amerykanin szed? do urny z usmiechem na ustach i odda? g?os na jedynie s?uszn? partiŕ. I jak widaŠ nie maj? tu znaczenia odczyty gospodarcze....
A mo?e maj?? Bo kiedy najlepiej oprˇ?nia sie wory jak nie na euforycznych wzrostach?
Mam teoriŕ, ?e w?aÂnie s?abe odczyty gospodarcze a przede wszystkim za?amanie na rynku nieruchomoÂci uÂwiadomi?o zarz?dzajacym ?e czas sie ewakuowaŠ z papierˇw i ?eby to zrobiŠ nale?y wci?gn?Š do gry przestraszon? drobnicŕ, nakarmiŠ i kopn?Š w dupe. Ale po wyborach...
Tak s?dze.
Ostatnio edytowany przez LeM, 2006-10-04, 22:09, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez klus » 2006-10-05, 10:09

Uszczegˇ?owienie analizy WIG wg Teorii Fal Elliotta. W przypadku USA, dla Teorii Elliotta wskazane by?oby rozpatrywaŠ SP500, jako indeks wiekszej iloÂci spˇ?ek, a nie DJ. Zatem do szczytu SP500 istnieje zapas na wzrosty.
klus

Postprzez olab » 2006-10-05, 10:59

Witaj Klus. Mi?o, ?e nas odwiedzasz. Dziŕki za wykres. Jakbys mog? wkleiŠ te? w szerszym okresie to z gˇry tx. pozdr
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Postprzez klus » 2006-10-05, 11:09

W szerszym okresie nic nie zmienilo sie. Kontynuuje analize do ponizszego wykresu (rozrysowujaŠ linie przerywane).
http://www.mieszkaniowy.nazwa.pl/olab/f ... php?id=192
Ostatnio edytowany przez klus, 2006-10-05, 11:11, edytowano w sumie 1 raz
klus

Powróć do Futurystyczny kącik LeMa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości