25.07 - komentarze w trakcie sesji i przed 31 tygodniem 2008

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Postprzez Ole » 2008-07-26, 13:12

Ole

Dołączenie: 2006-11-14, 01:28

Postprzez Andrzej » 2008-07-26, 14:33

kzn napisał(a):Witam.
Po pierwsz musze skarcic ziomala Andrzeja, od dawna obstawiales S , kazales trzymac bez wzgledu na sytuacje. (...)
pozdrawiam ; LG

Proszę zanucić sobie "Jak ja nie lubię piątków"... Aż tak źle było że cały świat beee a Pan cacy?

Najlepsze jest to ----> "kazales trzymac bez wzgledu na sytuacje" !!!!!!!

Pan jest moim synem?
Podwładnym?
Żoną?

Miły Panie. Nie zamieniłem z Panem w życiu słowa więc niczego Panu NAKAZAĆ nie mogłem :))) Proszę ochłonąć przed napisaniem czegokolwiek bo później takie bzdety się tu ukazują.

Reszty nie komentuję bo idiotyczna równie a może nawet bardziej :)

Pozdrawiam.
Andrzej

Dołączenie: 2008-04-15, 17:49
Miejscowość: Wrocław

Postprzez LeM » 2008-07-26, 17:23

Pax miedzy chrzescijany!
Zeby rozladowac atmosfere powiem ze kropnalem sie w oznaczeniach w poczatkowej fazie ruchu. Wystarczy zerknaąc na indeks i wszysto jest jasne. Impuls zaczął dokładnie o 13:52 . Na futach paradoksalnie godzine pozniej. Z tego miejsca trzeba zaczynac liczenie. Wiecej w FuSach. Dodam ze rozpisalem ostatni ruch w stanach na interwale 5min to co widac to klasyka.

Ps do wemasttera. Forum podle chodzi na Safari na Iphonie. Nie mozna prejsc do nastepnej strony wpisow jezeli jest wiecej niz jedna bo nie ma przycisku dalej. Dodatkowo klawiatura strasznie zwalnia bo znaki dodaja sie bardzo wolno.. Tylko tu mAm takie problemy z pisaniem
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez Andrzej » 2008-07-26, 17:28

Cześć Lem

Miło mi że znów w nastroju jesteś. Ta Twoja uwaga o wakacjach z futami niejednego zmartwiła mocno :)

Pozdr.
Andrzej

Dołączenie: 2008-04-15, 17:49
Miejscowość: Wrocław

Postprzez LeM » 2008-07-26, 17:45

LeM napisał(a):Pax miedzy chrzescijany!
Zeby rozladowac atmosfere powiem ze kropnalem sie w oznaczeniach w poczatkowej fazie ruchu. Wystarczy zerknaąc na indeks i wszysto jest jasne. Impuls zaczął dokładnie o 13:52 . Na futach paradoksalnie godzine pozniej. Z tego miejsca trzeba zaczynac liczenie. Wiecej w FuSach. Dodam ze rozpisalem ostatni ruch w stanach na interwale 5min to co widac to klasyka.

Ps do wemasttera. Forum podle chodzi na Safari na Iphonie. Nie mozna prejsc do nastepnej strony wpisow jezeli jest wiecej niz jedna bo nie ma przycisku dalej. Dodatkowo klawiatura strasznie zwalnia bo znaki dodaja sie bardzo wolno.. Tylko tu mAm takie problemy z pisaniem

Zapomnialem dodac ze mowa o 16 lipca. Dolek potwierdzony na WIGu. Mamy wiec na futach godzine pozniej orthodox low ktore jest nieco powyzej rzeczywistego minimum.
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez Ole » 2008-07-26, 17:50

Podobnie jak Lem moge przegladac w telefonie (Nokia) tylko pierwsza strone forum. Jesli mozliwe sa zmiany, ktore pozwala otworzyc nastepne strony bede bardzo wdzieczny.

Chcialbym tez poprosic o to, by nie przenosic na forum negatywnych emocji zwiazanych z gra na kontraktach. Wszyscy sie mylimy, tracimy zysk, jestesmy wsciekli na siebie i na caly swiat. Ale wielka zaleta tego forum jest jego konstruktywny i merytoryczny charakter. Prosze, szanujmy to miejsce, bysmy zawsze zagladali tu z przyjemnoscia i nadzieja, ze dzieki wiedzy osob, ktore chca sie swoim doswiadczeniem podzielic z innymi, bedziemy radzili sobie z rynkiem na kolejnych sesjach coraz lepiej. Niech to bedzie, tak jak dotychczas, forum pozytywnego myslenia.

Pozdrawiam
Ole
Ostatnio edytowany przez Ole 2008-07-26, 17:55, edytowano w sumie 2 razy
Ole

Dołączenie: 2006-11-14, 01:28

Postprzez tomot » 2008-07-26, 18:03

Ole 100% racji, ponad to juz wczesniej bylo mowione, sprawy prywatne kierujemy na priva.
A teraz wersja ktorej pewnie nikt nie ma dlatego ja umieszczam :D
nie ma zmiennosci w fali 4, ale przeciez to tylko guideline, ewentualnie to co rysujemy to flat irregular 4.
Uprzedzajac pytania, oczywiscie jest PROBLEM aby rozpisac z sensem na 5' okres od 24-25, aby moja wersja miala rece i nogi...
Załączniki
fw.png
tomot

Dołączenie: 2008-04-07, 14:33
Miejscowość: Kraków

Postprzez andy » 2008-07-26, 20:15

LEM
witam
ponieważ piszesz,ze troche zająles sie akcjami,mam w związku z tym pytanie ,czy można uznac,ze na ppwk zakonczyliśmy korekcyjna falę druga znosząca prawie w calości fale 1 i czeka nas na tym papierze wzrostowa fala 3.
pozdrawiam i dziękuję
andy

Dołączenie: 2006-07-06, 22:37

Postprzez darkmac » 2008-07-26, 22:15

tomot napisał(a):Ole 100% racji, ponad to juz wczesniej bylo mowione, sprawy prywatne kierujemy na priva.
A teraz wersja ktorej pewnie nikt nie ma dlatego ja umieszczam :D
nie ma zmiennosci w fali 4, ale przeciez to tylko guideline, ewentualnie to co rysujemy to flat irregular 4.
Uprzedzajac pytania, oczywiscie jest PROBLEM aby rozpisac z sensem na 5' okres od 24-25, aby moja wersja miala rece i nogi...

dokladnie to co robimy to prawie ksiazkowy impusl , obecnie robimy fale b fali 4 , jesli tak to czeka nas fala C juz w poniedzilek , zjazd do 2565 a potem fala 5 , ktora powinna byc przynajmniej rowna fali 1
darkmac

Dołączenie: 2008-07-16, 15:37

Postprzez olaf » 2008-07-26, 22:44

Witam!

Przejrzalem caly ten watek i.... 2 sprawy/odpowiedzi:

1. Planowana jest zmiana enginu strony na wyzsza wersje po "sezonie urlopowym". Mam nadzieje, ze to rozwiaze problemy m.in. z przegladaniem w telefonach. (jezeli nie to poszukamy indywidualnych rozwiazan na priva - doraznie mozna sprobowac pod linkiem edycja profilu wybrac jako "styl forum" tzw. subsilver zamiast NB2 - to tylko spekulacje nie mam jak tego przetestowac. )

2. W sprawie sposobu dyskusji, jezeli moglbym Was uwrazliwic troszeczke na forme wypowiedzi to moze warto pisac bardziej rozbudowane "artykuly", jakas forme wlasnego spojrzenia na rynek w obecnej chwili, bo ten watek teraz ma 68 postow z czego - moim skromnym zdaniem - jakies 10 rzeczywiscie wnosi jakies istotne spostrzezenia.

Okolo wtorku wyjezdzam na urlop i - jak sadze - Queba swoimi salomonowymi decyzjami rozsadzi co jest istotne i merytorycznie wartosciowe... zeby nie bylo rozczarowan, ze komus usunieto "post" ;-) To tylko w trosce o sensowne dyskusje w miejscu ktorego wszyscy staramy sie byc gospodarzami.

Przypomne jeszcze link do REGULAMINU
Pozdrawiam... Olaf

"Trade What You See, Not What You Think"
"When the facts change, I change my mind - what do you do, sir?"
Awatar użytkownika
olaf

Dołączenie: 2006-06-21, 20:23

Postprzez andy » 2008-07-27, 16:12

OLAB
WITAM
przepraszam ,ze jestem upierdliwy ale czy mozna prosić o aktualizacje wykresów ,przez 4misiące dosc dużo sie zmienilo ,a na pewno wielu z nas chcialby znać twoja opinie zawarta w wykresach .
pozdrawiam
andy

Dołączenie: 2006-07-06, 22:37

Postprzez tomot » 2008-07-27, 18:52

pisałem kiedyś że Juś to dobry antywskaźnik, a poniżej w linku można to zobaczyć naocznie, ktoś się wysilił i zestawił jego prognozy :D.
Ludziom to się nudzi... ale szacunek przynajmniej jest się z czego pośmiać
http://img135.imageshack.us/img135/8233 ... ionqz0.jpg
tomot

Dołączenie: 2008-04-07, 14:33
Miejscowość: Kraków

Postprzez queba » 2008-07-27, 20:18

queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez inwestor od lat » 2008-07-27, 21:27

UWAGA!!!! Wprawdzie nie jest to komentarz bezpośrednio do poprzedniej sesji, ale warto to wiedzieć:

"To będzie poważny konflikt... o zasięgu globalnym!" - po raz pierwszy Krzysztof Jackowski zdecydował się ujawnić swoje obawy o przyszłość świata w 2008 roku. Jasnowidz Fundacji Nautilus ostrzega, że świat czeka całkowite załamanie gospodarcze!

Krzysztof Jackowski jest człowiekiem, który o przyszłości wypowiada się dość niechętnie. Trudno jest go namówić na próbę wykonania wizji świata w przyszłości, gdyż uważa, że jest wiele wariantów przyszłości, a on może dostrzec jedynie jeden z nich i potem wiele osób ma do niego pretensje... Najchętniej poszukuje osób zaginionych i rozwiązuje zagadki kryminalne, co rzeczywiście robi „od ręki”, ze skutecznością wręcz obezwładniającą...

A jednak obserwując kosmiczny wręcz fenomen Jackowskiego nie sposób zauważyć, że jego talent jasnowidzenia obejmuje także precyzyjne ustalanie wydarzeń z przyszłości, co wielokrotnie udowadniał w różnych sytuacjach. Tego typu wizje są u niego spontaniczne, przychodzą „znikąd i nagle” – jak zwykł mawiać. Nasz pokładowy jasnowidz podchodzi do nich z dystansem i widać, że ta zdolność jest dla niego samego także swoistą zagadką.

Jasnowidz zawsze dzwoni na pokład Nautilusa i informuje nas o tym, że znalazł zaginionego człowieka, udało mu się wskazać bezbłędnie mordercę, dostał od policji kolejny dokument potwierdzający jego udział w wyjaśnieniu jakieś zagadki kryminalnej. Bardzo rzadko Krzysiek informuje nas o wizjach dotyczących przyszłości. Tym razem było inaczej i to Krzysiek sam zadzwonił, żeby podzielić się z przyjaciółmi swoimi obawami o przyszłość świata...

Po raz pierwszy na łamach stron FN Krzysztof Jackowski zdecydował się powiedzieć, że rok 2008 coraz bardziej zaczyna go niepokoić. Już w grudniu 2007 roku dla Gazety Pomorskiej jasnowidz z zadziwiającą trafnością przewidział... zbliżający się krach na światowych giełdach! Wtedy opublikowaliśmy ten materiał, który spotkał się z gigantycznym zainteresowaniem.

Gazeta Pomorska grudzień 2007

Tysiące ludzi w całej Polsce przesyłało sobie link do tego tekstu, ale jak zawsze jasnowidz nie powiedział dla gazety wszystkiego. W rozmowach na pokładzie Nautilus Krzysztof Jackowski wręcz mówił, że boi się tego roku. I nie chodzi tylko o załamanie na światowym rynku finansowym (sytuacja na polskim rynku jest tylko konsekwencją tego, co dzieje się na świecie), ale o coś znacznie gorszego. O wojnę.

Na początku lipca 2008 roku Krzysztof Jackowski dał się wreszcie namówić i bardzo niechętnie, ale jednak zgodził się ujawnić przyczyny swojego niepokoju. Mówiąc krótko jasnowidz widzi poważną wojnę jeszcze w tym roku. Wskazuje nawet miesiąc wybuchu tego konfliktu – listopad. Będzie to miesiąc zmiany na fotelu prezydenta Stanów Zjednoczonych. Być może ktoś postara się wykorzystać ten moment do tego, aby zapalić zapałkę w światowym składzie prochu, jakim jest Bliski Wschód.

Jasnowidz widzi wręcz apokaliptyczną sytuację na rynku ropy naftowej, co będziemy mogli zobaczyć już na jesieni.

Ten tekst jest wyjątkowy nawet jak na Krzysztofa Jackowskiego. Nasz przyjaciel z pokładu N musi naprawdę czuć niepokój, skoro zgodził się ujawnić drobną część swoich wizji dotyczących wydarzeń w drugiej połowie 2008 roku. Jasnowidz prosił jednak, aby wyraźnie napisać dla wszystkich czytelników naszego wspólnego portalu Fundacji Nautilus. Przedstawiona wizja jest jedynie możliwym scenariuszem wydarzeń, jedną z wielu możliwości. To się może zdarzyć, ale nie musi. Przyszłość ma bowiem wiele wariantów, choć są wydarzenia nie do uniknięcia... Ze światową wojną w 2008 roku jest tak, że ona może wybuchnąć. Jasnowidz przedstawia jedynie ostrzeżenie i tak proszę traktować jego słowa. Pragniemy jednak zwrócić uwagę, że większość z tych "polskich i światowych" wizji Jackowskiego po prostu się sprawdziła, mimo tych jego zastrzeżeń o "możliwych wariantach" itp.
inwestor od lat
inwestor od lat

Dołączenie: 2008-07-12, 19:31

Postprzez queba » 2008-07-27, 21:52

taaa...
i jeszcze może o UFO zaczniesz tutaj pisać?
queba

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43
Miejscowość: Poznań

Postprzez darkmac » 2008-07-27, 23:16

Image
darkmac

Dołączenie: 2008-07-16, 15:37

Postprzez olab » 2008-07-27, 23:17

andy napisał(a):OLAB
WITAM
przepraszam ,ze jestem upierdliwy ale czy mozna prosić o aktualizacje wykresów ,przez 4misiące dosc dużo sie zmienilo ,a na pewno wielu z nas chcialby znać twoja opinie zawarta w wykresach .
pozdrawiam

witaj Andy
ubolewam bardzo, ze tak zaniedbalem aktywnosc na forum, ale niestety nie wyrabiam czasowo. mam nadzieje, ze od wrzesnia to sie zmieni.
co do wykresow to postaram sie zaktualizowac wszystkie w tym tygodniu, natomiast podaje do rozwazenia zmiane osoby (lub kilku osob) aktualizujacej(cych) wykresy na bardziej aktywne ode mnie lub wogole opracowanie nowego projektu strony glownej, ktora powinna byc wizytowka portalu ifutures
pozdro
olab
olab

Dołączenie: 2006-06-09, 14:47

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości