Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol
Ole napisał(a):Stany wybijaja sie z formacji, o ktorych wczoraj pisalem. Nasz rynek po typowej dla fali B korekcie znoszacej 50% wydaje sie byc gotowy do dalszych wzrostow.
Czyzby kolejne tsunami*?
Pozdrawiam
Ole
*tsunami: ruch wiekszy niz 20 pkt
visioner napisał(a):Uważam, że metoda G jest dobra do tradingu tylko trochę zawiła do zrozumienia. Ale zwracam honor "G", jeśli patrzyłem na nią z niedowierzaniem.
G napisał(a):visioner napisał(a):Uważam, że metoda G jest dobra do tradingu tylko trochę zawiła do zrozumienia. Ale zwracam honor "G", jeśli patrzyłem na nią z niedowierzaniem.
visio, a cóż w niej takiego zawiłego?
Przychodzi chwila , że poziom który ma znaczenie zostaje pokonany i zajmujesz pozycje. Zauważ, że rynek spadał, a ludzie zajmowali L i cieszyli sie jak dzieci, ze zadziałał im stop:)
Zapytałeś, kiedy zajmować wobec tego L? Otrzymałeś odpowiedź: gdy padnie 2626.
Cóż tam było zawiłego? Najważniejsze, że na czysto miałeś 10pkt i okazało się, ze można zajmować pozycję i nie być wyrzuconym na stopie:).
tomiy napisał(a):Euforia widze w pelni
visioner napisał(a):Mam tylko jeszcze jedno pytanie odnośnie pivote point's. Czy z doświadczenia lepiej jest wyznaczać te poziomy dla kazdej swieczki osobno czy np. dla 3,5,9 kolejnych swieczek??
visioner napisał(a):a te poziomy równowagi to są te pivot points??
G napisał(a):visioner napisał(a):a te poziomy równowagi to są te pivot points??
G napisał(a):visioner napisał(a):a te poziomy równowagi to są te pivot points??
...
Jednak NIGDY nie wiadomo Z GÓRY kto zdobędzie na takim poziomie przewagę.
.
LeM napisał(a):to po co zrobiłeś mapę? Hę? I jeszcze twierdzisz, że działa od 3 lat.
Poza tym to wyznanie to chyba bardziej w sferze wiary trzeba rozpatrywać bo dowodów na to raczej nie znajdziesz.
LeM napisał(a):EOT geniuszu.
G napisał(a):LeM napisał(a):EOT geniuszu.
Pamiętam jak kilka lat temu byłem zasypywany prośbami Lema o różne wskaźniki
oraz pytaniami np. jakich średnich używam. Zamiast potraktować go tak jak na to zasługuje, w swojej naiwności dałem mu kilka gotowców, których do tej pory używa, np.
histogramy zmieniające kolor .
Nie podejrzewałem, że z prymusa wyrośnie taki krnąbrny dzieciak.
Życzę Ci Lem, abyś na ruchach 180 pkt robił 200 pkt i żebyś zawsze wiedział, co kryje się za najbliższym zakrętem.
Bo rynek masz już opanowany i leży on u Twoich stóp.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość