Komentarz w trakcie i po sesji 19.09.2008

Komentarze do bieżącej sytuacji na rynkach finansowych

Moderatorzy: Morfeusz, topix, gienek, Darkh, olab, bono, skippy, krezus, kolargol

Postprzez GIELDZIARZ » 2008-09-20, 23:53

Rzeczywiscie 20pkt to nie jest duza strata.

Zgadzam sie ze strategi trzeba sie trzymac o czym juz sie nie raz przekonałem.
Teraz nie tak jak kiedys jak nie jestem pewny zamykam pozycje.Choc ostatnio bylem troche zły ze 2 tygodnie temu oddalem put2600 po 89 (bralem po 40 mialem 100% kasy w opcjach) a potem niedawno chodzily po 360pkt.

Ale teraz tak mysle i nie żałuje (w koncu 122% zysku to i tak dobry wynik) a nie bylem pewny po tym jak rzad USA uratowal w niedziele 2 spolki dlatego zamknalem.

W marcu probowalem udowodnic sobie ze to ja mam racje a nie rynek i mala strata zamienila sie w duza stracilem polowe kapitalu wiec juz nie probuje za wzelka cene udowadniac swojej wyzszosci nad rynkiem bo to sie zle konczy,zamykam pozycje jak nie jestem pewny na min 65% obojetnie czy mam zysk czy jestem stratny.

A co do kierunku to myle ze z poczatkiem tygodnia beda spadki potem podbicie w okolice 2500pkt.Potem zoabczymy nie chce zbyt daleko prognozowac bo z tymi falami to nie zawsze sie trafia ale skutecznosc eliota jest wysoka.
Ostatnio edytowany przez GIELDZIARZ, 2008-09-21, 00:01, edytowano w sumie 1 raz
GIELDZIARZ

Dołączenie: 2008-08-22, 22:42

Postprzez kzn » 2008-09-21, 14:53

Witam.
Załączniki
fwfw.PNG
kzn

Dołączenie: 2008-07-01, 20:29

Postprzez tomot » 2008-09-21, 17:39

Moze mi ktos wytlumaczyc czemu dane intraday sa rozne od danych EOD ?
posluze sie najwyrazniejszym(duze roznice) z indeksow cac40
prosze zwrocic uwage na swieczki 1 i 10 od prawej.
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$CAC&p=D&b=5&g=0&id=0
http://stooq.pl/q/?s=cac40
i to samo co na stooq widac na yahoo
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=^FCHI&t=3m&l=on&z=m&q=c&c=

Dlaczego mowie o roznicy pomiedzy intra a EOD ,bo ta roznica ktora widac wynika wlasnie z tego czy wykres jest rysowany z danych intraday czy z danych EOD.
Jesli ktos korzysta z bazy danych stooqa, to latwo mozna to sobie sprawdzic, ladujac dane EOD i intra do osobnych wykresow.

Wyglada na to ze dostawca danych gra w swoja gre, albo ja czegos tu nie rozumiem...
tomot

Dołączenie: 2008-04-07, 14:33
Miejscowość: Kraków

Postprzez LeM » 2008-09-21, 21:17

kzn napisał(a):Witam.

kzn

Mała uwaga "techniczna"
Jeżeli oznaczasz ruch "double three" - a taki widzę od szczytu to dla porządku powinieneś go oznaczyć WXY lub ABCXABC a nie tak jak tu ABC.
To z tego względu, że fale C są falami trzecimi i poza trójkątami mają piąć podfal a nie trzy.

Poza tym dla mnie OK
Awatar użytkownika
LeM

Dołączenie: 2006-06-21, 16:12

Postprzez kzn » 2008-09-21, 22:39

LeM napisał(a):
kzn napisał(a):Witam.

kzn

Mała uwaga "techniczna"
Jeżeli oznaczasz ruch "double three" - a taki widzę od szczytu to dla porządku powinieneś go oznaczyć WXY lub ABCXABC a nie tak jak tu ABC.
To z tego względu, że fale C są falami trzecimi i poza trójkątami mają piąć podfal a nie trzy.

Poza tym dla mnie OK

Dzieki Lem za koment - zwlaszcza Twoj.
Z rysunku zmazujemy (A) (C) czarne , w miejsce (B) wstawiamy X i szafa gra :-)

Dodam, ze jedna z mozliwosci jest zalamanie podfalki (5) (rysujac 'W')
Pozdr.
kzn

Dołączenie: 2008-07-01, 20:29

Poprzednia

Powróć do Komentarz po sesji

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości