USA od strony przecietnego Amerykanina.

Inwestycje w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Moderator: queba

USA od strony przecietnego Amerykanina.

Postprzez bono » 2008-04-12, 19:46

W zasadzie nie wiedziałem gdzie wkleić.

http://www.finanse.wp.pl/POD,13_,wid,98 ... Bpage%5D=1
Awatar użytkownika
bono

Dołączenie: 2006-06-20, 11:43

Postprzez queba » 2008-04-12, 22:51

hmm kocham takie artykuły, gdzie nie pokazuje się drugiej strony, czerpiącej zysków z tego kryzysu.

"... Steve 34 lata z Michigan. Broker w jednym z poważanych funduszy inwestycyjnych.
Na ropie zarabiam 200tys bagsów tygodniowo, właśnie jestem o krok od kupna apartamentu w NYcity. Z kolegami inwestujemy (spekulujemy) na surowcach od kilku lat. złoto , miedź, srebro wiecie. Im więcej wiadomości z góry (dużego kapitału z banków) tym lepiej dla nas. Każda wiadomość z tych rynków jest dla nas pożywką na dalsze zakupy. A fundamenty ? Myślicie, że ktoś jest niezadowolony z ropy powyżej 100$? Szejk Abdul buli kosa trochę martwi się spadającym dolarem, w Kuwejcie też zacierają rączki, nie tylko tubylcy ale także przejezdni (gorsi niż faszyści, mówie wam). Faktem jest , że do Iraku wleci mniej pieniążków, ale kogo to obchodzi. Podobnie jak tych głupków, którzy całe życie żyją na kredycie. Szkoda ich, ale sztuczne firmy - maszynki do ru...ania ludzi muszą działać i rządzić pieniądzem na świecie. Ja tym czasem otwieram butelkę najlepszego szampana, dzwonię po najlepszy towar na świecie i oświadczam , że weekend has landed!!!"
queba

Miejscowość: Poznań

Postprzez bono » 2008-04-13, 19:49

A to z kolei brzmi jak przechwałki jakiegoś gówniarza który ma swoje 5 minut. Życzę powodzenia chociaż nie wygląda mi on na materiał na milionera. Ale prawda jest taka, że takich cwanych gówniarzy na Wall Street jest kilku a zwykłych ciułaczy którzy żyją na kredyt tak jak 90% społeczeństwa trochę więcej. Czy nie ten sam cwaniak parę lat temu za frajerów miał tą garstkę społeczeństwa która stroniła od kredytów? Podejrzewam, że ten sam.
Awatar użytkownika
bono

Powróć do Akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość